یکی از راههای کنترل و کاهش خسارت آفاتی مانند شپشک ها، شتهها، کنهها و تخمهای بعضی آفات و کنترل بعضی از بیماریهای درختان میوه استفاده از روغن ولک میباشد، بهطوریکه استفاده از این روغن باعث میشود با پوشش سطح بدن حشرات و سطح تخمها و بستن منافذ تنفسی و حیاتی آنها و نیز جلوگیری از پراکنش اسپورها در بعضی قارچها از خسارت آنها جلوگیری کند. روغن پارافینی جهت مبارزه با آفات درختان میوه بهخصوص مرکبات که در سمپاشیهای زمستانه و تابستانه بهتنهایی یا به همراه سموم حشرهکش و کنهکش توصیه شده مصرف میشود.
روغن ولک را در دفع آفات در موارد زیر بکار میبرند:
۱- جهت مخلوط کردن با امولسیون بعضی از حشرهکشها مانند ترکیبات فسفره به منظور بالا بردن اثر حشره کشی آنها. روغنها را بهصورت امولسیون فرموله میکنند. این روغن امولسیون را تنها یا همراه با حشرهکشهای دیگر رقیق کرده و مصرف مینمایند. در این صورت روغن امولسیون بهصورت یک ورقه نازک پایدار روی سطح سمپاشی شده باقی میماند. باید توجه داشت که میوههای هستهدار و نیز مرکبات تا اندازهای نسبت به روغن حساساند.
۲- بهعنوان حامل و حلال حشرهکشها.
۳- برای سمپاشی زمستانی بر ضد شپشک های گیاهی؛ کنههای گیاهان؛ تخم عدهای از حشرات و بعضی از لاروهای زمستانی.
۴- برای سمپاشی تابستانی بر ضد شپشک آردآلود؛ سپردارها و شتهها.
۵- بر ضد انگلهای خارجی مانند کک؛ شپش و کنه.
ماندگاری در محیط زیست
تجزیه زیستی روغن امولسیون شونده توسط میکرو ارگانیزمهای موجود در خاک صورت میگیرد. عواملی که میتوانند بر سرعت تجزیه زیستی اثر بگذارند عبارتاند از: شرایط محیطی از قبیل دما؛ رطوبت؛ بارندگی؛ نوع خاک و میکرو ارگانیزمها.
سمیت: LD50 بیشتر از mg/kg4300
یکی از مزایای روغنها نسبت به حشرهکشها کم خطر بودن آنها برای انسان است بهطوریکه باقیمانده سم روی محصولات برای انسان خطرناک نمیباشد. روغنها سمیتی برای پرندگان و حشرات مفید ندارند ولی ماهیها و زنبورهای عسل تا حدی به این سم حساس هستند.
طرز تهیه محلول
مقداری آب در مخزن سمپاش ریخته و به مقدار لازم روغن را در ظرف جداگانه (طبق دستور مصرف) با کمی آب بهصورت غلیظ مخلوط نموده و بعد از ریختن در سمپاش، آب موردنیاز را به آن اضافه کنید.
دوره کارنس: فاصله آخرین سمپاشی تا برداشت ۲ تا ۳ هفته است.
احتیاطات
در صورت بالا بودن درجه حرارت تا میزان ۳۵ و کم بودن رطوبت (کمتر از ۲۵%) و یا وزش بادها گرم باید از روغن پاشی اجتناب کنید.
درصورتیکه ماده سمی همراه با روغن ولک به کار میرود باید احتیاطهای لازم از لحاظ ایمنی و نیز سازگاری ترکیب این دو گیاه رعایت شود.
از اختلالات روغن امولسیون شوینده با سموم گوگردی حتماً اجتناب کنید و حداقل یک ماه بین مصرف روغن سموم گوگردی باید فاصله باشد.
از خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات در هنگام سمپاشی خودداری نمایید. دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
برای خرید انواع کود و سایر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما شامل انواع بذر، کود، سموم و ... را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
بیش از ۶۰ درصد اراضی کشاورزی ایران به دلیل آهکی یا قلیایی بودن خاکها، دچار کمبود شدید روی هستند لذا با افت ۵۰ درصدی محصول مواجه میباشند. کود روی بهعنوان عنصر ضروری در فعالیت آنزیمهای گیاهی، مؤثر در نقلوانتقال عناصر، ماده اصلی سازنده اسید آمینه تریپتوفان و هورمون اکسین میباشد. کمبود کود روی موجب کاهش شدید رشد رویشی و عامل ریز برگی (جارویی شدن) میگردد.
فعالسازی آنزیمهای ضروری، تولید هورمونهای رشد از جمله هورمون اکسین
افزایش تولید کلروفیل، تنفس، تنظیم رشد و تسریع بلوغ
کمک به تشکیل کربوهیدراتها، تحریک تشکیل بذر و تحریک جذب آب
افزایش مقاومت گیاه در برابر سرما و دمای پایین (مخصوصاً در مناطق شمال و شمال غرب کشور)
کاهش مسمومیت بور (B) و افزایش عملکرد محصولات زراعی، باغی و گلخانهای
کود روی پروزینک ایتالیایی (Prozinc) حاوی درصد قابل ملاحظهای عنصر روی است که به سرعت جذب گیاه میگردد و هیچ رسوبی در آوندهای گیاهی برجای نمیگذارد. این کود باعث تحریک جوانهزنی، گلدهی و میوه دهی در گیاهان شده و باعث توسعه بهینه محصول، رسیدن و همچنین رنگ مناسب یا خوشرنگی آن میشود.
روی موجود در کود کاملاً قابل حل در آب و قابل دسترسی برای گیاه از طریق ریشه و برگ
افزایش راندمان فرایندهای متابولیکی و در نتیجه بهبود کیفیت محصول
دخیل در سنتز پیش برندههای رشد و فعالسازی چندین آنزیم
پیشگیری و درمان کمبود روی در بافت ها
جلوگیری از زردی بافت بین رگ برگی، بدشکلی حاشیه برگهای جوان، کاهش فاصله میانگره ها و کاهش سایز برگ
جلوگیری از اکسیداسیون سلولی به علت تابش اشعه و دمای بالا
بهبود راندمان فتوسنتز برگها
برای خرید انواع کود و سایر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
قرص جوشان آی پلنت یک محصول تقویتی بهمنظور رفع کلیه نیازهای گیاه فراهم میکند. کود آی پلنت بهآسانی و بدون نیاز به هم زدن در آب حل میشود و مواد لازم برای تغذیه و افزایش مقاومت گیاهان به استرسها و بیماریهای مختلف را تأمین، شادابی و سلامتی گیاهان را تضمین مینماید.
قرص آی پلنت غذای کامل گیاهان آپارتمانی بهصورت قرص جوشان محلول در آب است.
قرص جوشان آی پلنت محصـول تقویتـی بهمنظور رفع کلیـه نیازهای گیاهان گلدانی و برطرفکننده استرسهای محیطی می باشد.
کود آی پلنت برای اولین بار بهصورت قرص جوشان در آب با حلالیت کامل عرضه شده است.
قرص آی پلنت حاوی تمامی مواد مغذی موردنیاز گیاه، جهت افزایش شادابی و رشد گیاهان خانگی و جلوگیری از رنگ پریدگی و ریزش برگهامی باشد.
قرص آی پلنت حاوی مواد مؤثر فیزیولوژیک جهت مقاومسازی گیاه در برابر استرس است.
قرص آی پلنت حاوی حشرهکش سیستمیک جهت جلوگیری از تجمع حشرات در خاک گلدان است.
مصرف قرص آی پلنت بسیار آسان و بدون نیاز به هم زدن می باشد.
قرص آی پلنت قابلاستفاده به دو صورت محلولپاش و آبیاری گلدانی است.
قابلاستفاده در منازل، سازمانها، فروشگاهها، گلخانهها و…
تهیه محلول سبزرنگ شاخص
بستهبندی مناسب و زیبا جهت نگهداری
ماندگاری بالای مواد در خاک گلدان جهت استفاده تدریجی گیاه تا آبیاری بعدی
لطافت و سرزندگی یک گیاه بهراحتی میتواند ما را بهسوی خود دعوت کند و زندگی و لحظات ما را سرشار از انرژی نماید.
قرص آی پلنت راهی است در حمایت از سلامت گیاهان خانگی و سلامت خانواده
قرص آی پلنت خوراکی نیست، دور از دسترس کودکان قرار گیرد. همچنین از آبیاری بیشازحد نیاز گل جداً خودداری کنید.
گیاه بسیار تشنه را به یکباره آب کود ندهید (بهتدریج آبیاری شود و در فواصل کوتاه).
برای خرید این کود و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
به دلیل ساختار آهکی خاکهای کشور اکثر محصولات کشاورزی دچار مشکل کمبود آهن و روی میباشند. کلات آهن و روی حتی در خاکهایی با PH حدود ۸/۵ نیز بهراحتی آهن و روی را به فرم قابلجذب برای گیاه حفظ نموده و کمبود این عناصر را بهطور کامل برطرف مینماید و در نتیجه موجب افزایش رشد، گلدهی و ثمردهی محصولات مختلف میگردد و افزایش کیفیت محصولات، بهبود عطروطعم و افزایش میزان برداشت محصول را به دنبال خواهد داشت.
عنصر آهن یکی از کلیدیترین عناصر در ساختار سبزینه گیاهی است و کمبود آن یکی از شایعترین کمبودهای عناصر غذایی در زراعت و باغات اکثر مناطق کشاورزی کشورمان است و کمبود این عنصر در گیاه باعث کاهش میزان کلروفیل در سلولها میشود که علائم آن رنگ پریدگی و زردی برگها است که تشدید کمبود این عنصر در نهایت خشکیدگی برگها و گیاه را در پی خواهد داشت. بهترین و سریعترین راه رفع کمبود و نیاز گیاهان به عنصر آهن، تغذیه گیاهان از کودهای کلات آهن است. کود کلات آهن مناسب برای استفاده در خاک ایران، یکی از بهترین انتخابها برای جبران کمبود آهن است. ایجاد مقاومت در برابر آفات و بیماریها، مقاومت در برابر سرمازدگی بهاره و زمستانه و کاهش ضایعات، تسریع ریشهزایی گیاهان و درختان، افزایش تعداد پنجههای بوتهها، افزایش سطح برگ گیاهان، افزایش تشکیل میوه، کاهش ریزش میوه و گل از طریق تأثیر عنصر آهن در متابولیسم گیاه میسر میشود.
در بیشتر نقاط کشور ما مهمترین عاملی که موجب کمبود آهن زیادی بیکربنات در محلول خاک است اغلب خاکهای ایران مقدار قابلتوجهی آهک دارند. آهک بهتنهایی مشکل چندانی در جذب آهن ایجاد نمیکند.
ریشه گیاه با ایجاد شرایط ویژهای در اطراف خود (ترشح هیدروژن یک بار مثبت یا پروتون، اسیدهای آلی و کلاتهای طبیعی) از قلیایت خاک در نزدیکی ریشه میکاهد و به این ترتیب حلالیت ترکیبات آهندار خاک را افزوده، آهن موردنیاز گیاه را در حد کافی تأمین میکند. آبیاری سنگین، فشردگی و یا هر عامل دیگری که تهویه خاک را کاهش دهد، به افزایش غلظت دیاکسید کربن در خاک میشود و در حضور آهک، واکنش انجام میدهد که طی آن بیکربنات تولیدشده، خاصیت بافری دارد.
بدین معنی که از کاهش pH در اطراف ریشه تا حدی جلوگیری میکند و در نتیجه از حلالیت بیشتر ترکیبات آهندار و قابلیت جذب آهن کاسته میشود. توانایی ریشه گیاهان مختلف در ایجاد شرایط مناسب برای جذب آهن متفاوت است. گیاهان مقاوم به کمبود آهن، ریشههای کارایی برای جذب آهندارند.
ریشه گیاهان حساس به کمبود آهن، کارایی مناسبی برای جذب آهن ندارند. این خصوصیت بیشتر جنبه وراثتی دارد. البته تأثیر تغذیه گیاهی مناسب نیز در این مورد به اثبات رسیده است. آب آبیاری، گاهی بهویژه هنگامی که از چاههای عمیق تأمین شود بیکربنات دارد. هوادهی این آبها (با استفاده از فواره و یا ریزش از بلندی) و یا مصرف مقداری اسید سولفوریک (کاهش pH آب آبیاری تا حد خنثی)، مقدار بیکربنات را کاهش میدهد.
گاهی در گیاهان مبتلا به کمبود آهن، غلظت آهن در برگها بیشتر از حد نرمال است و حتی اخیراً در تجزیههای برگی، مقدار غلظت آهن را درج نمیکنند. این بدان علت است که وجود آهن زیادی در برگها ملاک عمل نیست و باید از طریق محلولپاشی و ایجاد شرایط خوب مدیریتی حرکت آهن را در گیاه بهبود بخشید تا علائم کمبود آهن در برگها مشاهده نگردد.
در صورت کمبود آن، سبزینه (کلروفیل) به مقدار کافی در سلولها یافت نمیشود و برگها رنگپریده به نظر میآیند. زردی برگ ناشی از آهک، شکل خاصی از کمبود آهن در گیاه است که در بخش وسیعی از کشور ما را فرا گرفته است مرکبات در جنوب و شمال کشور، میوههای معتدله (از جمله سیب، هلو گلابی، زردآلو)، برخی از زراعتهای مهم از جمله سیب زمینی، سویا و سورگوم، سبزی و گیاهان زینتی با شدتهای متفاوت، از کمبود آهن صدمه میبینند. مدیریت هوشمندانه در کاهش خسارت، بسیار مؤثر است.
عواملی که موجب میشود کمبود آهن تشدید شود عبارتاند از:
آهکی بودن خاکها؛ PH قلیایی – به ازاء هر یک واحد افزایش PH، حلالیت ترکیبات آهن هزار مرتبه کاهش پیدا میکند. یعنی در PH بالاتر از ۷ حلالیت آهن، برای تأمین آهن موردنیاز گیاه کافی نیست؛
تهویه نامناسب خاک (در خاک بافت سنگین).
کمی مواد آلی در خاک.
کیفیت نامناسب آب آبیاری؛ بهخصوص غلظت زیاد یون بیکربنات که در جذب آهن و انتقال آن در داخل گیاه ایجاد مشکل میکند.
مصرف زیاد کودهای فسفری؛ در شرایط مصرف زیاد فسفر جذب آهن توسط گیاه کاهش مییابد.
بیماریهای قارچی ریشه که موجب پوسیدن ریشه میشود و آفات ریشه خوار در گیاه.
ارزیابی آهن قابلجذب در خاک به روش عصاره گیری و با DTPA انجام میشود. (DTPA) یک عصارهگیری است که برای عصارهگیری عناصر کممصرف مورداستفاده قرار میگیرد. در این روش معمولاً اگر مقدار آهن قابلجذب کمتر از ۲.۵ میلیگرم در کیلوگرم باشد کمبود آهن وجود دارد. همچنین بین ۲.۵ تا ۴.۵ میلیگرم نیز در بعضی از گیاهان کمبود آهن مشاهده میشود که غلظت بحرانی آهن نیز گفته میشود. غلظت بیش از حد ۴.۵ غلظت مناسب آهن را نشان میدهد. آهن بهصورت Fe+2، Fe+3 و کِلات آهن (کلاتهای طبیعی و کلاتهای مصنوعی) توسط گیاه جذب میشود.
گیاهان و ارقام آنها نسبت به کمبود آهن حساسیت متفاوتی دارند. واریتههای گیاهی از نظر حساسیت به کمبود آهن به دو گروه Fe افیشنت کوتیوا و Fe اینافیشنت کوتی وا تقسیمبندی میشوند. گیاهان Fe افیشنت Fe-efficient یا آهنکارا (یا مقاوم به کمبود آهن) گیاهانی هستند که با مکانیسمهای مختلف قابلیت جذب آهن را در خاک افزایش میدهند و در نتیجه دچار کمبود آهن نمیشوند. این گیاهان با دو مکانیسم مشهور به استراتژی ۱ و استراتژی ۲ قابلیت جذب آهن را در خاک افزایش میدهند
استراتژی ۱ در اکثر گیاهان دیده شده و بهصورتهای مختلفی قابلیت جذب آهن را بالا میبرد. از جمله اینکه دفع +H در محیط ریشه باعث اسیدی شدن PH خاک میشود و حلالیت آهن را افزایش میدهد.
۱-با برخی اعمال میتوان از بروز کمبود آهن در گیاه جلوگیری کرد برای این منظور باید شرایط تهویه خاک مناسب باشد که این امر از طریق چند عامل صورت میگیرد:
الف- بیل زدن در پای درخت؛
ب- اضافه کردن مواد آلی به خاک؛
ج- کیفیت مناسب آب؛
د- مصرف متعادل کود حیوانی و کود فسفری تا قابلیت جذب آهن بالا رود.
۲-کاشت ارقام و گونههای مقاوم به کمبود آهن؛
۳-مدیریت آبیاری صحیح؛ مصرف زیاد آب باعث تغذیه نامناسب و تشدید بروز کمبود آهن میشود؛
مصرف کود آهن بهصورت محلولپاشی روی گیاه و تزریق دارو بر روی تنه درخت درمان خوبی است. برای مصرف کود در خاک، کود کلات آهن بهترین کود است، کود کلات آهن کود گرانقیمتی است.
تصور غلط بعضی از افراد در مصرف بیش از اندازه کود کلات آهن جهت بهبود اشتباه است. استفاده از هر نوع کودی جهت تغذیه خاک و گیاه اگر بیش از اندازه گیاه باشد باعث سمیت یا مرگ گیاه میشود. مصرف عناصر غذایی گیاه از خاک مقدار محدودی است که اگر مقدار آن بیش از اندازه باشد دیگر گیاه برای اجرای عمل تغذیه و آبگیری از خاک دچار مشکل میشود و شادابی و طراوت خود را از دست میدهد. البته کود آهن جز کودهایی است که مصرف زیاد آن خرابی زیادی به بار نمیآورد ولی باید براساس الگوی مصرف آن به گیاه تزریق شود.
مهم: علائم مسمومیت به هر عنصری، همان علائم کمبود آن عنصر را نشان میدهد.
بهترین زمان برای استفاده از کود آهن، زمانی است گیاهان در حال رشد و نمو میباشند بنابراین فصل بهار و تابستان جز بهترین زمانهای استفاده از کود آهن میباشند. در فصل زمستان و پاییز به دلیل خواب گیاه نیاز کمتری به استفاده از کود در گیاه دیده میشود. البته با توجه به زمان کاشت و همینطور منطقهای که گیاه در آن رشد میکند میتوان از دزهای مختلف کود آهن در بازههای مختلف زمانی برای تیمار گیاه استفاده کرد. تغییر کردن فصل فرمول استفاده از کود آهن را تغییر میدهد.
برای خرید این کود و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
شاکله کود آمینو اسید تشکیل شده از ترکیب اسیدهای آمینه COOH و NH2 و گروههایی از هیدروژنها و گروه جانبی R که همه اینها زیر گروههایی از پروتئینها هستند. حال خود گروه R در اسیدهای آمینه متفاوت بوده که در حدود ۲۰ نوع مختلف است. درحالیکه گروه NH2 در سمت راست ساختار کود اسید آمینه قرار گرفته باشد و چسبیده باشد، به آن مدل D و درحالیکه در سمت چپ ساختار قرار گرفته باشد و چسبیده باشد به آن مدل L میگویند. فقط و فقط اسیدهای آمینه مدل L در تجزیه پروتئینها به کار برده میشوند.
کود اسید آمینه به دو حالت کلی ضروری و غیرضروری تقسیمبندی میشود که حالت اول آن اسیدهای آمینه ضروری هستند که به آن گروه از کود اسیدهای آمینه گفته میشود که گیاه قادر به تجزیه آنها نبوده و باید در اختیار گیاه برای رشد بهتر و مفیدتر قرار بگیرد. کود اسیدهای آمینه حالت دوم که غیرضروری هستند به آن گروه از اسیدهای آمینه میگویند که گیاه قادر به تجزیه آنها است. هر نوع از مدلهای مختلف اسید آمینه در ساختار فیزیکی و فیزیولوژی گیاه نقشهای مختلفی را برعهده دارند، بهعنوان مثال ماده آلانین در تجزیه و تحلیل دو ماده کلروفیل و پرولین در جوانه زدن دانههای گردو نقش دارد.
برای ساخت و تولید اسیدهای آمینه سه روش مختلف وجود دارد که عبارتاند از:
۱-هیدرولیز اسیدی
۲-هیدرولیز اسیدی کنترل شده
۳-هیدرولیز آنزیمی
کود اسید آمینهها از پیکربندیهای اولیه و مهم در مراحل آغازین سنتز و تجزیه پروتئینها هستند. تقریباً ۲۰ نوع کود اسید آمینه مهم در هر یک از فرآیندهای تجزیهوتحلیل و سنتز پروتئینها در سلول کود اسید آمینه درگیر هستند. در تحقیقات انجام شده سالهای اخیر به این نتیجه و جمعبندی رسیدند که آمینواسیدها میتوانند بهطور مستقیم تأثیر بسیار زیاد، مفید و مهمی در فعالیتهای حیاتی و ساختارهای گیاهی داشته باشند.
همچنین اسیدهای آمینه که توسط گیاهان و در درون خود گیاه تولید میشوند نیز با کود آمینو اسیدهایی که بهصورت کود مایع مخلوط شده با آب و همراه با آبیاری در اختیار گیاه قرار میگیرند، یکی و ترکیب شده و در ساختمان خاک و ساختار آن قرار داده میشوند.
این اسیدهای آمینه که در خاک استقرار مییابند و به خاک اضافه میشوند باعث بهبود ساختار خاک و بهطورکلی فلور گیاهی خاک کمک میکنند و با این کار جذب و دریافت مواد موردنیاز و مفید خاک را توسط ریشه گیاهان آسان میکنند. همچنین باعث میشوند که مواد موردنیاز و مفید بهطور یکسان از طریق خاک جذب گیاه شود.
دادن و رساندن مواد موردنیاز و تغذیهای برای گیاهان از راه برگ گیاهان است که از پاشیدن مواد موردنیاز بر روی برگ گیاهان انجام میگیرد. این کار علاوه بر اینکه باعث رسیدن مواد موردنیاز به گیاه میشود احتیاجات غذایی گیاه را هم برطرف میکند. در این حالت اسیدهای آمینه طوری تدارک دیده شدهاند که ساختار مناسبی را در گیاه جهت سنتز و تجزیه پروتئین شکل دهند و این حالت در واقع همان عملکرد اختصاصی آمینواسیدها در گیاه محسوب میشود.
بهطورکلی همه گیاهان مانند هر اندام و ارگان زنده دیگر، بهطور حتم به اجزا و مکانیسمی و شرایط و ویژگیهای خاصی برای رشد بیشتر و بهتر نیازمند هستند تا بتوانند از خاک سر بیرون آورده و از مزیتها و منابع طبیعی مانند نور، باران و… استفاده کافی ببرند. گیاهان هیدروژن موردنیاز خود را از آب موجود در خاک به دست میآورند. از هیدراتهای کربنی که بهمرور زمان در خاک شکل گرفتهاند بهمنظور فتوسنتز و تشکیل سلولهای گیاهی استفاده میکند. این دو مورد ذکرشده در بالا راههای رسیدن به سوختوساز متوازن و سنتز اسیدهای آمینه برای رشد گیاه است.
در این راه فقط اسیدهای آمینه نوع ال هستند که بخشی از این پروتئینها و فعالیتهای متابولیکی را دارا میباشند و باوجوداین اسیدهای آمینه میتوان گفت که گیاه انرژیاش را صرف این راه سخت و طاقتفرسا برای فتوسنتز و تشکیل سلول و به دست آوردن هیدرات کربن و نیتروژن نخواهد کرد.
حال اگر منبعی مجزا و مفید از آمینواسیدهای نوع ال در اختیار گیاه باشد باعث سرعت گرفتن در رشد و تکثیر سلولی و شرایط بهتر برای فتوسنتز گیاهی است.
حضور آمینواسیدها برای سوختوساز گیاهان، سوختوسازهای سلولی و همچنین افزایش کیفیت و طعم و اندازه و رشد موردنیاز برای کشاورزی امری ضروری است. با وجود اسیدهای آمینه این سطح کیفی بسیار خوب و مثبت ارزیابی میشود و همچنین بهعنوان کاری لازم و ضروری و مهم نیز شناخته شده است. همچنین برای جلوگیری از کاهش محصول و همیشه پربار بودن محصولات در طی زمانهای طولانی استفاده از اسیدهای آمینه امری اجتنابناپذیر خواهد بود.
از کاربردهای اسیدهای آمینه میتوان به تقویت سیستم ایمنی گیاه، تأثیر بر حفرههای هوا، افزایش عددی و کیفیتی محصول، تحرک و تحریک برای فرآیند گردهافشانی، سرعت رسیدن به محصول سالم و کامل و … است. حال به توضیح تک تک این موارد پرداخته و شما رو با کاربردهای بیشتر این اسیدهای آمینه آشنا میسازیم.
از طریق تقویت دیواره سلولی، افزایش تولید بافت خشبی گیاهان و ترمیم سریعتر بافتهای آسیبدیده موجب افزایش مقاومت گیاه در برابر حمله آفات و بیماریها میگردد.
مشکلاتی محیطی و اقلیمی مناطق مختلف مانند دمای بالا، سرمای شدید، یخبندان، تنشهای آبی، شوری و جابجایی و انتقال گیاه دارای تأثیر منفی بر روی متابولیسمهای گیاهی بوده و موجب کاهش کمیت و کیفیت محصولات میشوند. کاربرد کودهای ارگانیک حاوی اسیدهای آمینه در قبل، حین و بعد از بروز استرس محیطی، باعث کم شدن خسارت ناشی از شرایط نامساعد محیطی میشود و از اسید آمینههای مهم در کاهش بروز این مشکلات میتوان از اسید آمینه لوسین، ایزولوسین، والین و آرژنین نام برد.
حفرههای هوا، ساختمان تشکیل شده سلولیاند که در مدیریت و برنامهریزی آبی گیاهان و جذب عنصرهای کم مصرف و پرمصرف و گازها دخیلاند. باز شدن حفرههای بهوسیله شرایط خارجی مانند نور، رطوبت، دما و غلظت نمکها و … و شرایط داخلی مانند اسیدهای آمینه و اسید آبسیزیک کنترل میشوند. حفرههای هوایی درحالیکه نور و رطوبت و افزایش دما و غلظت نمک مسدود میشود و در پی آن نقلوانتقال و جذب و گرفتن عناصر غذایی و فرایند فتوسنتز کاهش شدیدی مییابد.
همچنین تعادل فعالیتهای متابولیکی بههمریخته و فرایندهای شیمیایی مانند کاتابولیسم از آنابولیسم بیشتر میشود. در نتیجه سوختوساز گیاه افزایش یافته و در نهایت رشد گیاه کاهش مییابد. به کارگیری کودهای آلی حاوی اسیدهای آمینه از انسداد حفرههای هوایی بر اثر شرایط نامساعد محیطی و اقلیمی غلبه میکند و باعث رشد صحیح و منطقی و درست گیاهان میگردد. کودهای اسید آمینه لیزین و ایستیدین باعث این تغییرات را در گیاهان فراهم میکنند.
اسیدهای آمینه با افزایش نسخه برداری و فعالسازی فرایند تشکیل قند و افزایش میزان پروتئین در گیاه موجب بهبود ویژگیهای کیفی (بهبود طعم و رنگ میوه) و ویژگیهای کمی (افزایش وزن و یکسانسازی اندازه میوه) میگردند.
گردهافشانی عمل انتقال و پخش شدن گرده بر روی گیاه ماده به دنبال آن لقاح و در نهایت تشکیل میوه میباشد. اسیدهای آمینه از طریق فعالسازی هورمونهای مؤثر در تولید گل و میوه باعث تشدید و همین طور افزایش سرعت گره افشانی میشوند. اسیدآمینه پرولین به باروری دانه گرده کمک میکند. از سویی دیگر لیسین، متیونین و گلوتامیک اسید آمینواسیدهای ضروری در عمل گردهافشانی میباشند.
اسید آمینه متیونین از طریق تحت تأثیر قرار دادن تولید هورمون اتیلن، موجب سرعت بخشیدن بهسرعت رسیدگی محصولات میگردد.
اسیدهای آمینه دارای ویژگی کلات کنندگی مواد و عنصرهای ریزمغذی هستند و جذب و تجزیه و انتقال عناصر موردنیاز و غذای گیاه را به درون گیاه آسانتر میسازند و میزان مصرف کودهای شیمیایی و سموم را تقلیل میبخشند.
حفظ تعادل فلور میکروبیخ در سرزمینهای کشاورزی گزینهای بسیار مهم و حیاتی است که شاید توجه چندانی به او نشود. این موضوع که باعث معدنیتر و بهتر و باکیفیتتر شدن خاک میشود بسیار مهم است.
از مزیتهای آن میتوان بهطور عمده کلاتهای آمینو اسیدی باعث تحرک پذیری بالای در داخل گیاهان است. معمولاً عنصر کلسیم در خاک بهوفور یافت میشود. اما به دلیل قابلیت محرک بودن کم کلسیم در داخل گیاهان معمولاً کمبود و فقر آن در بسیاری از گیاهان مشاهده میشود زیرا عنصر کلسیم در آوندهای چوبی انتقالهای خوبی ندارند.
همانطور که میدانید یک اتم کلسیم مخلوط و ترکیب شده با اسید آمینه بهراحتی در گیاه حرکت میکند و تحرک بالاتری دارد. کمبود کلسیم در گیاهانی که در بافت هایی که رشد سریع دارند جبران میکند و کلسیم به آنها میرساند.
یکی از موانع و معضلات استفاده از کودهای مرسوم شیمیایی وجود دارد در خصوص شیوه وارد شدن یونها به داخل سلول گیاهی است. یونها باعث رها شدن کلسیم از دیوار سلولی گیاهان میشوند و به دیواره سلولی خسارت میرسانند درحالیکه کلاتهای کودهای آمینواسیدی در گیاه با کمترین مقاومت و بدون مشکل و معضل خاصی به دیواره سلولی وارد فضای درونی سلول میشوند.
بهطورکلی کاربرد کود اسیدهای آمینه بهمنظور استفاده در مصرف پایهای و حیاتی موردنیاز گیاهان و یا حتی بهمنظور استفاده در شرایط حساس و منحصربهفرد تغذیه گیاهی و همچنین آیندهنگری در رشد گیاهی میتواند بسیار متداول باشد. در این بین جذب کودهای آمینواسیدها میتواند از روزنهها و حفرههای گیاهی بهصورت محلولپاشی بسیار مناسب باشد. بهخصوص زمانی که دمای محیط مکانی که گیاه در آن رشد میکند مناسب باشد.
آلانین: در تجزیه کلروفیل و در تنظیم باز شدن حفرههای گیاهی، در گردهافشانی و مقاومت در برابر خشکیهای آبی نقش دارد.
پرولین: در جوانهزنی دانههای گردو، در زمانهای شوری و مقاومت در برابر شرایط خشکی و دما نقش بسزایی دارد.
گلوتامیک اسید: در جوانهزنی بذر و بهعنوان یک عامل پیس شرط لازم در سنتز کلروفیل کاربرد دارد. گلوتامیک اسید همچنین در تجزیهوتحلیل دیگر کودهای اسیدهای آمینه نیز نقش دارد.
آسپارتیک اسید: در جوانهزنی بذر و در سوختوساز اسیدهای آمینه نقش دارد.
فنیل آلانین: در گردهافشانی گیاهان و لقاح آنها مفید است.
تیروزین: در گردهافشانی و در مقاومت به شرایط بد اقلیمی و آب و هوایی و محیطی نقش دارد.
سرین: در گردهافشانی و لقاح گیاه مؤثر است.
ترئونین: در گردهافشانی و مقاومت به شرایط بد اقلیمی و آب و هوایی و محیطی نقش دارد.
گلیسین: بهعنوان یک عامل اولیه موردنیاز در تشکیل گروههای پیرول و در تجزیه کلروفیل نقش دارد.
والین: در گردهافشانی و لقاح گیاه و در مقاومت به شرایط بد اقلیمی و آب و هوایی محیطی و در جوانهزنی بذرها نقش دارد.
لوسین: در مقاومت به شور شدن آبوخاک و در جوانهزنی دانههای گرده نقش دارد.
ایزولوسین: در مقاومت به شور شدن آبوخاک، در جوانهزنی دانههای گردو و در گردهافشانی و الحاق گیاه بسیار مؤثر است.
هیستیدین: در تنظیم باز شدن روزنهها و حفرههای برگ برای جذب آمینو اسید مؤثر است.
متیونین: بهعنوان یک عامل اولیه هورمون اتیلن و در تنظیم باز شدن روزنهها و حفرههای برگ برای جذب آمینو اسید مؤثر است.
سیستنین: در ساختار آنزیم نیتروژناز که در تثبیت بیولوژیک ازت کاربرد دارد.
لیزین: در تنظیم باز شدن روزنهها و حفرههای برگ برای جذب آمینو اسید مؤثر است. در سنتز کلروفیل کاربرد دارد.
آرژنین: در مقاومت به شور شدن آبوخاک و در جوانهزنی دانههای گرده نقش دارد.
کود آمینواسید در تمام مراحل رشد و نمو و تولید گیاهان باغی و زراعی مثل کود پرتقال و … مورداستفاده قرار میگیرد. طرز مصرف این کود برای هر گیاه متفاوت بوده و فرق میکند. کود آمینواسیدهایی که بهصورت کود مایع مخلوط شده با آب که برای هر گیاه مقدار آن متفاوت است و میزان مصرفی منحصربهفرد خود را دارد که با آب مخلوط شده به پای گیاه میریزد و همراه با آبیاری در اختیار گیاه قرار میگیرند.
این اسیدهای آمینه که در خاک استقرار مییابند و به خاک اضافه میشوند باعث بهبود ساختار خاک و بهطورکلی فلور گیاهی خاک کمک میکنند و با این کار جذب و دریافت مواد موردنیاز و مفید خاک را توسط ریشه گیاهان آسان میکنند.
همچنین باعث میشوند که مواد موردنیاز و مفید بهطور یکسان از طریق خاک جذب گیاه شود. روش دیگر مورداستفاده از این کودها بهصورت پاشیدن کودها بر روی برگ درختان است که از آن راه گیاه بتواند کود اسیدهای آمینه را جذب کند. بدین صورت خواهد بود که شما محلول را با آب مخلوط کرده و با دستگاههای آبپاش بر روی برگ درختان میپاشید.
برای مثال برای محلول رسانی به سبزیجات از حدود ۳ تا ۵ لیتر در هر هکتار استفاده میکنید. برای محصولات زراعی و باغی حدود ۴ تا ۵ لیتر در هر هکتار و برای محصولات گلخانهای ۴ تا ۵ لیتر در هر هکتار و برای محصولات مرکبات ۵ تا ۷ لیتر در هر هکتار. برای باغات پسته کود اسید آمینه موردنیاز در حدود ۷ تا ۹ لیتر در هر هکتار است. محصولاتی مثل زیتون و انگور مقدار مصرفی بیشتری دارند و در حدود ۸ تا ۹ لیتر در هر هکتار خواهد بود. موارد گفته شده در بالا میزان مصرف اسید آمینه برای هر هکتار را بهصورت حدودی مشخص میکند و همینطور روشهای استفاده از این محصول نیز بهطور کامل در بالا گفته شده است.
کود آمینو اسید فرمولایف حاوی ۱۶ نوع اسید آمینه مؤثر، حاصل تجزیه آنزیمی و کامل پروتئین های گیاهی است. این کود محرک رشد زیستی، ضدتنش های محیطی، تحریک رشد ریشه و شکوفه زایی کاملاً سازگار با ساختار گیاهی و با جذب سریع، غنی از گلایسیـن است. محلول پاشی کود محرک رشد آمینواسید فرمولایف (۸۰%) قبل، بعد و همچنین در طی وقوع تنش، موجب فعال سازی مکانیسم های گیاهی برای تحمل شرایط سخت و تسریع در بهبودی گیاه می شود. محلول پاشی این آمینواسید باعث تسهیل گرده افشانی، تلقیح و تشکیل گردۀ سالم می گردد. همچنین بر رسیدگی و افزایش میزان قند، رنگ، سایز و ویتامین های میوه تأثیر مستقیم می گذارد. برای خرید این کود و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳