آشنایی با خواص انواع فلفل

فلفل یکی از پرمصرف‌ترین ادویه‌ها در آشپزی و خانه‌داری است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع فلفل و کاربردهای آن در آشپزی آشنا کنیم. فلفل سیاه، سفید، قرمز و سبز، همه از یک گیاه تهیه می‌شوند. رنگ ‌فلفل به زمان برداشت و شیوه عمل آوردن آن بستگی دارد. فلفل فواید زیادی دارد. مصرف فلفل سیستم هاضمه را تقویت می‌کند و به گردش خون سرعت می‌بخشد. کاشت فلفل به‌تدریج در کشورهای نزدیک به منطقه مالابار هم که آب و هوای مشابهی دارند رایج شده، از جمله سریلانکا، مالزی، اندونزی و تایلند. در حال حاضر صادرکنندگان جدیدی مانند ویتنام و برزیل به جمع این کشورها پیوسته‌اند. فلفل پیش از بسته‌بندی باید ابتدا از ساق و برگ و گرد و خاک جدا شود. فلفل پس از خشک شدن در رنگ‌های سیاه، قرمز و سفید یافت می‌شود. انواع فلفل متناسب با کیفیت و رنگ و بو، قیمت‌های متفاوتی دارند.

خواص فلفل

فلفل پرزهای چشایی را تحریک می‌کند و پیامی ‌به معده می‌فرستد که باعث ترشح اسید هیدروکلوریک و در نتیجه هضم بهتر غذا می‌شود. اسید هیدروکلوریک برای هضم پروتئین‌ها و دیگر مواد غذایی در معده ضروری است. هنگامی‌که مقدار اسید هیدروکلوریک بدن کافی نباشد، غذا به مدت طولانی در معده باقی می‌ماند که منجر به سوءهاضمه می‌شود. به‌علاوه، فلفل تعرق و ادرار را افزایش می‌دهد. فلفل همچنین اثرات مفید آنتی‌اکسیدان و آنتی باکتریال مؤثر را در خود نشان داده است.

فلفل

سیاه، سفید، قرمز، سبز

رنگ فلفل به زمان برداشت و شیوه عمل آوردن آن بستگی دارد. رایج‌ترین نوع فلفل، فلفل سیاه است که برای آن باید میوه‌های فلفل را زمانی چید که نارس و رنگشان هنوز سبز است. دانه‌ها در جریان تخمیر و خشک شدن چروکیده و سیاه رنگ می‌شوند. دیگر نوع متداول، فلفل سفید است. برای به دست آوردن فلفل سفید، دانه‌ها هنگام برداشت باید کاملاً رسیده و به رنگ کبود متمایل به قرمز تیره باشند. دانه‌ها را در آب قرار می‌دهند تا خیس بخورند. سپس تنها مغز دانه‌ها باقی می‌مانند که در جریان خشک شدن رنگ سفید متمایل به زرد پیدا می‌کنند.

فلفل قرمز نیز از میوه‌های کاملاً رسیده گیاه فلفل به دست می‌آید، با این تفاوت که فرایند خشک کردن دانه‌ها باید سریع انجام گیرد. محصول نادرتر این گیاه فلفل سبز است. برای تهیه آن دانه‌های فلفل به‌صورت زرد و نارس برداشت می‌شوند و سپس باید در معرض نمک یا سرکه قرار گیرند تا از تخمیر شدن آن‌ها جلوگیری شود. گونه‌های مختلف فلفل علاوه بر رنگ در عطروطعم و همین‌طور درجه تندی هم تفاوت‌هایی با هم دارند. فلفل‌های سیاه و سبز معطرتر از فلفل سفید هستند. اما فلفل سفید تندتر از انواع دیگر است و معمولاً برای تهیه سس ماهی استفاده می‌شود. فلفل سبز برای تهیه سس غذاهای کبابی کاربرد دارد. دانه‌های فلفل سبز را معمولاً نمی‌سایند. فلفل قرمز هم تند و هم دارای طعم شیرین ملایمی است و مانند فلفل سیاه هنگام پخت گوشت قرمز از آن‌ها استفاده می‌شود.

کاربردهای مختلف فلفل در آشپزی

برخلاف اینکه نام هر سه نوع مورد نام برده شده فلفل می‌باشد، اما خواص و کاربردهای آن‌ها یکسان نیست و متفاوت با یکدیگر هستند.

فلفل سفید

این گونه از فلفل، زمانی به دست می‌آید که پوست بیرونی دانه‌ها بر اثر تابش نور خورشید خشک و باز شود. دانه‌های سفید درون این پوست‌ها، فلفل سفید است. فلفل سفید، عطروطعم ماندگاری ندارد و پس از گذشت زمان به سرعت رایحه آن از بین خواهد رفت. به دلیل رنگ سفید این فلفل، بهتر است در غذاهایی از آن استفاده کنید که بخواهید رنگ یک دستی داشته باشند و دانه‌های فلفل در آن مشخص نباشند؛ مانند تهیه سس سفید و یا پوره سیب زمینی.

فلفل سیاه

فراوان‌ترین نوع از فلفل که در دسترس است، فلفل سیاه است. این فلفل به‌طور طبیعی از لایه بیرونی که توسط تابش نور خورشید به رنگ سیاه در آمده، به دست می‌آید. عطر آن بسیار بیشتر از فلفل سفید است. همچنین ترکیب اجزای درون آن فواید زیادی برای سلامتی دارد. فلفل سیاه می‌تواند در مدت زمان طولانی‌تری تازه بماند، بدون اینکه از خاصیت و عطروطعم آن کم شود. استفاده از فلفل سیاه به جای سفید در وعده‌های غذایی، به دلیل برتری عطر و ماندگاری بیشتر، رایج‌تر است.

فلفل قرمز

فرآیند ساخته شدن فلفل قرمز با دو گونه قبلی به کلی متفاوت است. این فلفل از ماده Capsicum موجود در فلفل‌های چیلی به دست می‌آید. مواد موجود در فلفل‌های سفید و سیاه از نوع ماده Piperine است. حال آنکه در فلفل قرمز، این ماده متفاوت بوده و در واقع Capsicum است.

هر ۳ نوع فلفل می‌توانند هم در خواص دارویی مفید باشند و هم در طعم بخشی به غذاها؛ اما فلفل قرمز در بحث آنتی‌اکسیدان‌ها و اثرات مفیدی که بر روی سلامت دارد، بسیار قدرتمندتر از دیگر انواع است. همچنین فلفل قرمز بسیار تندتر است و طبیعت گرم آن نیز بیشتر است.

فلفل

خواص فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای یکی از سبزی‌هایی است که به علت شکل زیبا، جنس جذاب، طعم متفاوت و رنگ‌های متنوع بسیار موردتوجه قرار دارد. این گیاه در چهار رنگ مختلف سبز، زرد، نارنجی و قرمز در بازار عرضه می‌شود. جالب است بدانید که هر کدام از این رنگ‌ها معرف خاصیت ویژه‌ای از این گیاه است.

با این که همه این فلفل‌های دلمه‌ای خواص مشابهی دارند، ولی دارای تفاوت‌های زیادی نیز هستند. فلفل دلمه‌ای به علت دارا بودن آب میان بافتی فراوان یکی از کم کالری ترین سبزی‌ها می‌باشد. با وجود اینکه فلفل دلمه‌ای سبز رنگ در میان اکثر افراد شناخته شده تر می‌باشد، اما پیگمآن‌های ایجادکننده رنگ قرمز، نارنجی و زرد خواص بسیاری دارند. از نظر طعم، فلفل دلمه‌ای سبز کمی تلخ‌تر است و فلفل‌های زرد، نارنجی و قرمز شیرین‌تر هستند و به حالت میوه‌ای بیشتر شبیه می‌باشند. فلفل دلمه‌ای گیاه تندی نیست؛ زیرا کاپسایسین که باعث طعم تندی در فلفل می‌شود، در این فلفل به مقدار بسیار ناچیزی وجود دارد.

فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامین‌های مؤثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی می‌باشند. فلفل دلمه‌ای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن است. فیبر در غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل و حبوبات یافت می‌شود و بدن برخلاف پروتئین، کربوهیدرات و چربی نمی‌تواند آن را هضم کند و در دستگاه گوارش با اتصال به چربی‌ها و افزایش دفع آن‌ها، موجب کاهش فشارخون و کلسترول خون می‌گردد. همچنین موجب جذب آهسته‌تر قند خون می‌شود. در نتیجه باعث می‌شود تا قند خون در حیطه نرمال ثابت بماند. از اثرات دیگر فیبر، التیام التهاب‌های ایجادشده در قسمت‌های مختلف بدن است.

فلفل دلمه‌ای سبز رنگ وقتی خیلی رسیده می‌شود به رنگ قرمز تبدیل می‌شود که رسیده‌تر، شیرین‌تر و با طعمی ملایم‌تر است. ویتامین ث و کاروتنوئیدها در حالت رسیده بیشتر هستند. هم چنین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در فلفل دلمه‌ای قرمزرنگ بیشتر از فلفل دلمه‌ای سبز است. به منظور تهیه فلفل دلمه‌ای قرمز، باید توجه کرد که رنگ آن روشن باشد و پوست سفتی داشته باشد. ولی فلفل‌هایی که پوست کدر و چروکیده دارند، به سمت فرآیند فساد پیش می‌روند و مواد مغذی‌شان به شدت افت می‌کند.

با وجود اینکه فلفل دلمه‌ای سبز و زرد هم منابع خوبی از ویتامین ث می‌باشند، اما فلفل دلمه‌ای قرمز بیش‌ترین میزان ویتامین ث را دارا می‌باشد. به گونه ای که دو برابر نیاز روزانه به ویتامین ث را تأمین می‌کند. ویتامین ث یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی می‌باشد. ویتامین ث در تسریع روند بهبود عفونت‌ها، ترمیم زخم‌ها و جراحات پوستی، تولید کلاژن موجود در غضروف‌ها و مفاصل استخوانی، تأمین سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها و استحکام رگ‌های خونی مؤثر است.

مسئول رنگ قرمز شفاف در فلفل دلمه‌ای، لیکوپن می‌باشد که آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است؛ و تحقیقات متعدد ثابت کرده است که لیکوپن از سرطان پروستات و بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند. لیکوپن ماده‌ای است که وقتی در معرض حرارت قرار بگیرد، آزاد می‌شود. بدین منظور لازم است کمی آن را در روغن تفت داد یا کبابی کرد. فلفل دلمه‌ای قرمز ۵۵ تا ۷۵ درصد نیاز روزانه بدن به مواد مغذی موردنیاز در سلامت استخوان را تأمین می‌نماید. این مسئله به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی از ریزمغذی‌هایی چون: کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است که همگی، از مواد مغذی موردنیاز در استحکام و حفظ بافت استخوانی می‌باشند.

پاپریکا، ادویه‌ای برگرفته از فلفل قرمز

ادویه پاپریکا، از فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ یا فلفل چیلی قرمز گرفته می‌شود. این ادویه به‌منظور بهبود طعم در غذاها بسیار کاربرد دارد. این ادویه سرشار از ویتامین A و نیز ویتامین ب است که ویتامینِ در تقویت نوروترانسمیترهای سیستم اعصاب و رشد و نمو سلول‌های بدن مؤثر می‌باشد.

علت رنگ سبز این فلفل دلمه‌ای، مقادیر فراوان کلروفیل در آن است که در پیوند با منیزیم است. منیزیم در بهبود حافظه و یادگیری اثرات زیادی دارد. همچنین منیزیم در جهت کاهش فشارخون مؤثر است. مقادیر فراوان B6 و منیزیم موجود در فلفل دلمه‌ای سبز، باعث کاهش اضطراب ناشی از سندرم پیش از قاعدگی می‌شود و به‌منظور بهبود علائم این سندرم مؤثر می‌باشد. فلفل دلمه‌ای سبز ویتامینِ فراوانی دارد که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و محافظت سلولی اثر دارد.

فلفل

فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، عینک آفتابی طبیعی

فلفل‌های زرد، نارنجی و قرمز منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدها هستند. کاروتنوئیدها گروهی از مواد شیمیایی گیاهی می‌باشند که سلامت چشم‌ها را به همراه دارند. کاروتنوئیدهای موجود در فلفل‌های دلمه‌ای عبارت‌اند از:

۱. بتاکاروتن که مسئول ایجاد رنگ نارنجی در هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه‌ای نارنجی و... است، در سلول‌های بینایی تبدیل به ویتامین ا می‌شود؛ که این ویتامین به‌منظور تقویت فرآیند بینایی بالأخص در نور کم کاربرد دارد. همچنین این ویتامین در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و سلول‌های شاخی پوست مؤثر است. بتاکاروتن همچنین از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی می‌باشد که افراد را در برابر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند.

۲. لوتئین و زآگزانتین که رنگ زرد را در زردآلو، فلفل دلمه‌ای زرد و ... ایجاد می‌کند. از مواد اصلی تشکیل دهنده ماکولای چشم می‌باشند و ماکولای چشم را از آسیب‌های ناشی از افزایش سن محافظت می‌کنند و کمبود آن‌ها آب مروارید را در پی دارد. در حقیقت فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی را می‌توان نوعی عینک آفتابی طبیعی برای چشم‌ها دانست.

برای خرید بذر فلفل و سایر انواع بذرها و دیگر محصولات کشاورزی به به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

انواع کود NPK

 

کود NPK از جمله کودهای مفید و مؤثری است که نقش اساسی را در رشد رویشی گیاه ایفا می‌کند، این کود برای تمامی محصولات کشاورزی و زراعی مناسب است؛ دارای انواع گوناگونی است که شما بسته به نوع گیاه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این کود مخفف سه کلمه N نیتروژن، P فسفر و K پتاسیم می‌باشد. گیاهان مختلف برای رشد و نمو نیاز به کود دارند تا بتوانند رشد کنند، کود ان پی کا بدون بو و افزودنی‌های شیمیایی است، باعث افزایش باردهی، گلدهی و کیفیت محصولات کشاورزی می‌شود و از زرد شدن برگ‌ها و آفات جلوگیری می‌کند.

تعریف کود NPK

هر گیاهی برای رشد بهتر و جلوگیری از آفات و زرد شدن برگ‌ها نیاز به کود دارد؛ کود NPK در واقعی نوعی کود پودری پرکاربرد می‌باشد که در آب حل می‌شود. این کود از سه عنصر اساسی N نیتروژن، P فسفر و K پتاسیم تشکیل شده است که این سه عنصر نقش عمده‌ای را در رشد رویشی گیاه و همچنین بذر ایفا می‌کند. علاوه بر این کود NPK دارای عناصر دیگری همچون روی، مس، منگنز، کلات و … نیز می‌باشد.

عملکرد سه عنصر حیاتی گیاه در کود NPK:

کود NPK دارای ارقام مختلفی است که اعداد موجود در کنار هر یک از کلمات نشان‌دهنده میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم موجود در کود است، به‌طور مثال کود ۱۰ ۴۰ ۱۰ NPK به ترتیب دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۴۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است، به همین صورت اعداد موجود در دیگر کودها نیز نشان‌دهنده سه عنصر اساسی گیاه است. از این کود برای محصولات باغی همچون انواع درخت، صیفی‌جات، سبزی‌ها، محصولات زراعی و … استفاده می‌شود.

نیتروژن N

 وجود نیتروژن در کود باعث بهبود عملکرد شاخ و برگ گیاه می‌شود و به رشد گیاه کمک شایانی می‌کند.

 عملکرد بذر را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود بذر زودتر جوانه بزند.

 باعث افزایش کیفیت محصولات باغی می‌شود.

 به عمل فتوسنتز گیاه کمک می‌کند.

 یکی از علائم کمبود نیتروژن در گیاه تغییر رنگ برگ‌های گیاه می‌باشد که در صورت مشاهده بهتر است از کود NPK با نیتروژن زیاد استفاده کنید.

فسفر P

 وجود فسفر در کود سبب ریشه‌زایی بهتر گیاه می‌شود.

 به افزایش گلدهی و شکوفه دهی گیاه کمک شایانی می‌کند.

 گیاه را برای مقابله با تنش‌های محیطی آماده می‌کند، استرس و تنش‌های محیطی را کاهش و از بین می‌برد.

 از علائم کمبود فسفر در گیاه این است که برگ‌های گیاه کوچک و درعین‌حال جوانه‌های انتهایی گیاه نیز کوچک می‌شوند.

پتاسیم K

 وجود پتاسیم در کود سبب بهبود کیفیت محصول و گل می‌شود.

 پروتئین موردنیاز گیاه را تأمین می‌کند.

 به بزرگ شدن میوه‌ها کمک می‌کند.

 گیاه را در برابر بیماری‌ها مقاوم می‌کند، آفات و بیماری گیاه را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

 از جمله علائم کمبود پتاسیم در گیاه می‌توان به تغییر رنگ برگ‌ها و زرد شدن آن‌ها اشاره کرد.

ویژگی‌های کود NPK

کود NPK دارای گونه‌های مختلفی است که شما بسته به نوع گیاه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، به‌طور مثال برای گیاهی که نیاز به نیتروژن زیاد دارد می‌بایست از کودهایی با نیتروژن زیاد استفاده کنید و عملکرد گیاه را طی دوران رشد بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود گیاه رشد بهتری را تجربه کند.

کود NPK باعث افزایش میوه در گیاه می‌شود و شما می‌توانید محصولات بهتر و باکیفیت‌تری را تولید کنید و استفاده آسانی دارد به این صورت که در آب به‌راحتی حل می‌شود.

کود NPK باید در جای خشک و خنگ نگهداری شود و مواد موردنیاز را برای رشد گیاه در اختیار ریشه قرار می‌دهد و رشد گیاه را تسهیل و باعث افزایش طول عمر گیاه می‌شود.

کود NPK برای گیاهان مختلف مناسب می‌باشد و باعث افزایش کیفیت محصولات کشاورزی، باردهی و گلدهی گیاه می‌شود و گیاه را در برابر آفات و بیماری‌ها ایمن می‌کند.

این کود بدون بو و مواد شیمیایی است و پاکیزه و بهداشتی است و در تهیه آن از مواد ارگانیک استفاده شده است و این کود می‌تواند جایگزین مناسبی برای انواع کودها شیمایی باشد.

انواع کود NPK

کود NPK 0 30 20

کود NPK از سه عنصر حیاتی نیتروژن ۰ درصد، فسفر ۳۰ درصد و ۲۰ درصد پتاسیم تشکیل شده است که مقادیر زیادی اسید آمینه و جلبک دریایی به همراه سایر مواد در آن وجود دارد، دارای فسفر زیادی است. وجود فسفر باعث تسریع در ریشه‌زایی گیاه و بهبود عملکرد گیاه می‌شود. مواد آلی را برای رشد در اختیار گیاه قرار می‌دهد، به‌صورت پودری عرضه می‌شود که به‌راحتی در آب حل می‌شود.

کود NPK 10 10 40

کود ان پی کا مخفف سه کلمه نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که این محصول به ترتیب دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسیم می‌باشد. دارای پتاسیم زیادی است در کنار سه عنصر حیاتی عناصر دیگری نیز در این کود به‌ کار رفته است که باعث بهبود رشد گیاه می‌شود. این کود به‌صورت محلول‌پاشی، آبیاری و استفاده در خاک قابل‌استفاده است. از این کود بیشتر در زمانی استفاده می‌شود که میوه گیاه در حال شکل گرفتن می‌باشد، باعث می‌شود محصول باکیفیت‌تری را برداشت کنید. برای تمامی محصولات کشاورزی مناسب می‌باشد بدون بو است.

کود NPK 10 45 10

کود NPK 10 45 10 دارای فسفر زیادی است. طوری که دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۴۵ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است علاوه بر این دارای عناصر کم مصرفی همچون روی، مس، منگنز و … نیز می‌باشد. این محصول برای رشد ریز مغزی گیاه مفید می‌باشد. به‌صورت آبیاری و محلول‌پاشی قابل استفاده است. یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین کودها می‌باشد. باعث افزایش رشد و تغذیه گیاه می‌شود و از زرد شدن برگ درختان جلوگیری می‌کند. این کود را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگه‌داری کنید.

کود NPK 10 52 10

کود NPK 10 52 10 دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۵۲ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است. دارای فسفر زیادی می‌باشد که باعث بهبود رشد گیاه می‌شود. به‌صورت پودری در بسته‌های آلومینیومی عرضه می‌شود. این کود برای رشد ساقه گیاه بسیار مناسب است و یکی از کودهای محبوب و پرمصرف جهان به شمار می‌رود. برای کلیه محصولات کشاورزی قابل‌استفاده و مصرف است. باعث جوانه‌زنی بهتر گیاه می‌شود و از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند.

کود NPK 12 12 36

کود NPK 12 12 36 دارای ۱۲ درصد نیتروژن، ۱۲ درصد فسفر و ۳۶ درصد پتاسیم می‌باشد، در کنار این عوامل این کود دارای عناصری همچون مس، روی، منگنز و … نیز می‌باشد که مواد آلی را برای رشد بهتر گیاه فراهم می‌کند. برای افزایش گلدهی مناسب می‌باشد. تأثیر مثبتی را در عملکرد رشد گیاه ایفا می‌کند. پسماند موجود در این کود بسیار ناچیز می‌باشد و باعث از بین رفتن خاک نمی‌شود. توجه داشته باشید که این کود را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگه‌داری کنید و برای گیاهان مختلف قابل‌استفاده است.

npk

کود NPK 15 15 30

کود NPK 15 15 30 عناصر ضروری را برای رشد گیاه تأمین می‌کند، طوری که دارای ۱۵ درصد نیتروژن، ۱۵ درصد فسفر و ۳۰ درصد پتاسیم است. پتاسیم موجود در این کود بالاست طوری که باعث افزایش باردهی گیاه می‌شود. در این کود عناصری همچون کلات نیز وجود دارد که باعث ماندگاری بیشتر در خاک و در نتیجه جذب توسط ریشه می‌شود و شما می‌توانید محصول باکیفیتی را برداشت کنید. به سوخت ساز گیاه کمک شایانی می‌کند. هر گیاهی برای رشد و نمو نیاز به مراقبت و کود دارد تا بتواند رشد کند. استفاده از این کود سبب افزایش طعم، رنگ و کیفیت محصول می‌شود و از ترک خوردگی پوست میوه جلوگیری می‌کند.

کود NPK 15 50 5

کود NPK 15 50 5 دارای ۱۵ درصد نیتروژن، ۵۰ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسیم می‌باشد. دارای فسفر زیادی است که برای رشد انواع سبزی‌ها مناسب است. سبزی‌ها مختلف برای رشد نیاز به کود دارند بنابراین این محصول می‌تواند انتخابی مناسب برای طیف وسیعی از سبزی‌ها برای رشد باشد. به سوخت ساز گیاه کمک می‌کند و باعث تقویت ریشه گیاه می‌شود. بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. به‌صورت محلول‌پاشی و آبیاری قابل استفاده است به‌راحتی در آب حل می‌شود و قدرت جذب بالایی دارد.

کود NPK 18 18 18

کود ان پی کا ۱۸ ۱۸ ۱۸ دارای ۱۸ درصد نیتروژن، ۱۸ درصد فسفر و ۱۸ درصد پتاسیم در کنار سایر عناصر همچون روی، مس، منگنز و … دارد. برای رشد انواع گیاهان زینتی من‌جمله انواع کاکتوس مناسب است. باعث تحریک رشد گیاه می‌شود. برای درختان مختلف نیز مناسب می‌باشد. این کود عناصر ضروری را به‌صورت مساوی در اختیار گیاه قرار می‌دهد. باعث بهبود عملکرد رشد گیاه می‌شود. به‌صورت پودری است. بدون بو می‌باشد و از گیاه شما در برابر آفات و پوسیدگی محافظت می‌کند. کاکتوس از جمله گیاهان زینتی است که برای رشد نیاز به مراقبت و کود دارد تا بتواند به‌درستی رشد کند.

کود NPK 20 20 20

کود NPK 20 20 20 همان‌طور که از نامش پیداست دارای ۲۰ درصد نیتروژن به همراه ۲۰ درصد فسفر و ۲۰ درصد پتاسیم است که باعث می‌شود گیاه رشد بهتری را تجربه کند و از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند. نوعی کود کامل به شمار می‌رود که تمامی احتیاجات موردنیاز گیاه را برطرف می‌کند. از این کود می‌توانید در تمامی مراحل رشد گیاه استفاده کنید. جذب سریع و فوق‌العاده‌ای دارد و باعث تحریک رشد گیاه می‌شود. مواد آلی را برای رشد در اختیار گیاه قرار می‌دهد.

npk

کود NPK 3 11 38

کود NPK 3 11 38 دارای ۳ درصد نیتروژن به همراه ۱۱ درصد فسفر و ۳۸ درصد پتاسیم است. برای رشد انواع گیاهان زینتی به‌خصوص انواع کاکتوس‌ها و ساکولنت ها مناسب است. تأثیر مثبتی در عملکرد رویشی گیاه ایفا می‌کند. برای محصولات کشاورزی مناسب می‌باشد. دارای پتاسیم زیادی است که از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند و به‌صورت پودری است که به‌راحتی در آب حل می‌شود.

کود NPK 30 10 10

کود NPK 30 10 10 دارای ۳۰ درصد نیتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است. در کنار این سه عنصر حیاتی دارای عناصر دیگری همچون روی، مس و …نیز است. برای ریشه‌زایی انواع گیاهان مناسب می‌باشد. به‌صورت پودری است که توسط ریشه جذب می‌شود، قدرت جذب بالایی دارد، مواد آلی را برای رشد در اختیار گیاه قرار می‌دهد.

npk

کود NPK 4 5 40

کود NPK 4 5 40 دارای ۴ درصد نیتروژن، ۵ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسیم است. برای داشتن میوه بزرگ‌تر می‌توانید از این محصول استفاده کنید؛ علاوه بر این استفاده از این کود سبب می‌شود تا میوه شما علاوه بر بزرگ‌تر شدن، خوش‌طعم و خوش‌بو نیز شود گل‌های شما نیز بزرگ‌تر می‌شود. این کود را زمانی استفاده کنید که شکوفه‌های گیاه در حال ریزش است. به‌صورت پودری است که به‌راحتی در آب حل می‌شود دارای پتاسیم زیادی است که از زرد شدن برگ‌های جلوگیری می‌کند. باعث ماندگاری محصول می‌شود. برای محصولات کشاورزی مختلفی قابل‌استفاده است. از ریزش شکوفه‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

مشخصات کامل کود NPK

کود NPK در بسته‌های آلومینیومی و به‌صورت پودری عرضه می‌شود. در تهیه این محصول از سه عنصر حیاتی که گیاه برای رشد به آن نیاز دارد استفاده شده است این سه عنصر به ترتیب نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که عناصر لازم و ضروری را در اختیار گیاه قرار می‌دهد تا گیاه بتواند رشد کند. مدت تأثیرگذاری این کود بر گیاه در حدود یک سال است. باید در جای خشک و خنک نگهداری شود. در بسته‌های مختلف ۱ تا ۱۰ کیلوگرمی عرضه می‌شود.

طریقه مصرف NPK

طریقه مصرف این کود به این صورت است که پس از تهیه آن را در آب مخلوط‌ کنید (این کود به‌صورت پودری است که به‌راحتی در آب حل می‌شود) سپس مورداستفاده قرار دهید. برای استفاده هر دو گرم از این کود را در دو لیتر آب حل کنید. به‌صورت محلول‌پاشی و آبیاری مصرف می‌شود. توجه داشته باشید که میزان مصرف این کود بر روی محصول درج شده است. از استفاده بیش از حد خودداری کنید چرا که ممکن است به گیاه آسیب برساند و قبل از گلدهی گیاه از آن استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

کود ان پی کا یکی از کودهای محبوب و پرطرفدار جهان است که متناسب با گیاهان مختلف در انواع مختلفی تولید می‌شود که شما بسته به نوع محصول خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. قابلیت استفاده برای تمامی محصولات کشاورزی را دارد و افزایش کیفیت محصول و باردهی از ویژگی‌های بارز این کود است. این کود در بسته‌های آلومینیومی به‌صورت پودری عرضه می‌شود. به‌صورت آبیاری، محلول‌پاشی و همچنین در خاک قابل‌مصرف و استفاده است. رشد گیاه را تسهیل می‌کند یکی از کودهای پرفروش جهان می‌باشد. این کود از مخفف سه کلمه N به معنای نیتروژن P به معنای فسفر و K به معنای پتاسیم تشکیل شده است. از زرد شدن برگ‌های جلوگیری می‌کند و باعث تحریک رشد گیاه می‌شود.

برای خرید کود NPK و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

اهمیت آمینو اسیدها در کشاورزی و باغداری

صحبت از تغذیه گیاه که می‌شود، غالباً اهمیت آمینو اسیدها در کشاورزی و باغداری از همه بیشتر نادیده گرفته می‌شود. چه بخواهید سلول‌های گیاهی را در برابر بیماری تقویت کنید و چه بخواهید مواد مغذی را برای تقویت ریشه در خاک پخش کنید، آمینو اسیدها اجزای سازنده‌ی عملکرد گیاهی به شمار می‌روند. آمینو اسیدها در زمره‌ی مهم‌ترین مکمل‌های در دسترس برای گیاه‌تان هستند، ولی در مورد نقش‌شان در فیزیولوژی گیاهان اطلاعات نه چندان زیادی در اختیار عموم قرار دارد. این اسیدها، بالاخص وقتی حرف از گیاهان می‌شود، واقعاً شالوده‌ی حیات هستند.

آمینو اسید

تا آنجا که امروزه عقل‌مان قد می‌دهد، در تمامی جنبه‌های حیات بر روی کره‌ی زمین، در بین میلیون‌ها پروتئینی که در آفرینش تمامی گونه‌های گیاهی و جانوری نقش دارند تعداد یک‌صد آمینو اسید وجود دارد که اجزای سازنده‌ی پروتئین‌های مذکور به شمار می‌روند و فقط بیست عدد از آن‌ها در بدن انسان و جانوران یافت می‌شود. اصلاً فرقی نمی‌کند که هدف‌تان داشتن گل‌های بزرگ‌تر باشد، شکستن رکورد برداشت محصول باشد یا فقط به‌دنبال رشد گیاهی فراوان هستید، وجود آمینو اسیدها ضروری است! نتایجی که گیاهان ارائه می‌دهند به خاطر کیفیت بسیار بالای سلول‌هایی است که شالوده‌شان حاوی آمینو اسید‌های تولید شده توسط گیاه است. برای ساخت آمینو اسید‌های لازم برای رشد چنین سلول‌هایی، گیاه به انرژی نیاز دارد.

اگر گیاه‌تان بتواند به آمینو اسید‌های مکملش دست یابد بدون اینکه مجبور شود آن‌ها را از اکسیژن، کربن، نیتروژن و هیدروژن و بعضی مواقع سولفور بسازد، انرژی بسیار مضاعفی در اختیار خواهد داشت که در موقع نیاز می‌تواند از آن استفاده کند. این مسئله در کنار رشد سالم و نیرومند درخت، مقاومت در برابر آفت‌ها و بیماری‌ها را نیز در بردارد. کیفیت آمینو اسیدها، یا از این مهم‌تر، چیزی که جاندار خودش تولید می‌کند نقش مهمی در تقویت سلول‌ها دارد. این نوع کیفیت کمک می‌کند تا شکل سه‌بعدی که توسط آمینو اسیدها شکل می‌گیرد در کنار تقویت این ساختارها موقع استفاده، یا جای گیری‌شان درون سلول، مشخص شود. به همین خاطر هم است که باید از مکمل‌های آمینو اسیدی با پایه‌ی گیاهی در باغ‌تان استفاده کنید.

آمینو اسیدها به بسیاری از فرآیندهای سیمبیوتیک که به بهبود بسیاری از ابعاد گیاهی، خاکی و میکروبیولوژی ختم می‌شود کمک می‌کند. در خاک، شلاتورهای شگفت‌انگیزی هستند. می‌توانند تولید مفید اکسین و فیتو هورمون‌ها را کلید بزنند یا پیش‌درآمدی برای آن دو باشند. همچنین با شیوه‌های مختلفی نظیر تقویت دیواره‌های بیرونی که اجازه می‌دهد در برابر شرایط سخت خارجی ایستادگی کنند، میکروفلورای مفید را ارتقا می‌بخشند. کلونی شاداب و قوی میکروبی به جذب بهتر مواد مغذی در کنار وجود سیستم ریشه‌ای گسترده و سالم که می‌تواند علیه بیماری‌ها مبارزه کند و در شرایط زیست‌محیطی شدید کارایی‌اش را حفظ کند، کمک می‌کند.

آمینو اسید

با اینکه آمینو اسیدها فواید مثبت زیادی در خاک دارند، بسیاری از آن‌ها فقط از طریق روزنه‌های برگ و با تغذیه‌ی برگی و محلول‌پاشی در اختیار گیاه قرار می‌گیرند. اگر از آمینو اسیدها به‌درستی استفاده شود، تأثیرات عمیقی خواهند داشت. بعضی از مهم‌ترین اثرات آن در ادامه ذکر شده است:

آمینو اسیدها و مقاومت در برابر استرس

عوامل استرس‌زا نظیر دماهای زیاد، رطوبت کم، یخبندان‌ها، حملات افت، طوفان‌های تگرگ یا سیلاب روی متابولیسم گیاه تأثیری منفی دارند و باعث می‌شود میزان کیفیت و کمیت محصولات با کاهش روبه‌رو شود. بهره‌گیری از آمینو اسیدها قبل، در طول و بعد از شرایط استرس‌زا، موادی را در اختیار گیاه قرار می‌دهد که مستقیماً مربوط به فیزیولوژی استرس است و از این رو هم تأثیر پیشگیرانه و هم تأثیر بازیابی قوای گیاهی را در بردارد.

آمینو اسیدها و فتوسنتز بهتر

در تولید کلروفیل، آمینو اسیدها بسیار ضروری هستند؛ کلروفیل موتور پشت پرده‌ی فتوسنتز است. آمینو اسیدها به تمرکز بالای کلروفیل در گیاهان کمک می‌کنند که به‌نوبه‌ی خود میزان فتوسنتز بسیار بالایی را رقم می‌زنند که در عوض، گیاه انرژی بسیار بیشتری در اختیار خواهد داشت.

کارکرد آمینو اسیدها روی روزنه‌های برگ گیاهان

علاوه بر عوامل خارجی نظیر نور، رطوبت و درجه دما، روزنه‌های گیاهان با کمک عوامل داخلی همچون، همانطور که حدس زدید، آمینو اسیدها، باز و بسته می‌شوند. این باز و بسته شدن‌ها به کنترل توازن رطوبت در گیاه کمک می‌کند. ولی از این مهم‌تر، سبب تسهیل دسترسی به گازهایی مثل کربن دی‌اکسید می‌شود که برای رشد شدید و پیوسته‌اش لازم است.

آمینو اسیدها و تأثیرشان روی گرده‌افشانی و میوه‌دهی

آمینو اسیدها به باروری گرده‌ها کمک کرده و برای همین برای گرده‌افشانی حیاتی هستند. آن‌ها جوانه‌زنی گرده و طول لوله گرده را افزایش می‌دهند و به بار نشینی میوه را بهبود می‌بخشند، برای بالابردن ماندگاری میوه‌ها، دیواره‌های سلولی را بیشتر تقویت می‌کنند و در بهبود مرحله‌ی رسیدن میوه کمک می‌کنند که روی داشتن طعم خوب تأثیر می‌گذارد.

تجربه نشان می‌دهد که برای رسیدن به بهترین نتیجه، استفاده از آمینو اسیدها باید هر هفته یا هر سه هفته یک‌بار در خاک و هر پنج الی هفت روز به‌صورت محلول‌پاشی انجام گیرد. نه‌تنها مجاز هستید، بلکه باید غلظت آمینو اسید در خاک نسبت به محلول‌پاشی را بیشتر باشد. برای آنکه آمینو اسیدها نیازها و ملزومات گیاهان را هنگام محلول‌پاشی تأمین کنند نیازی نیست محلول غلظت زیادی داشته باشد، زیرا فقط برگ‌ها از آن بهره می‌برند. با وجود این، وقتی در خاک استفاده می‌شود فقط ریشه‌ها نیستند که از آمینو اسیدها استفاده می‌برند.

زندگی میکروبی و حتی مؤلفه‌های فیزیکی خاک نیز از چنین پیشکشی سخاوتمندانه‌ای نهایت استفاده را می‌برند. این را به خاطر داشته باشید که آمینو اسیدها در ساختار خود حاوی مقادیر زیادی نیتروژن هستند و به خاطر حلالیت بالایشان در آب تا حدودی کود نیتروژن نیز محسوب می‌شوند. برای جبران این مشکل، تنظیم برنامه‌ی کوددهی‌تان به میزان اندک ضرورت دارد.

حتی در آن چرخه‌ی حیات گیاه که نیازی به نیتروژن اضافه محسوس نیست، همچنان آمینو اسیدها سودمند هستند. کافی است در برنامه‌تان روی استفاده از میزان اندکی آمینو اسید در اسپری‌های مرطوب‌کننده، ولی به دفعات بیشتر، تمرکز کنید. بدین شکل گیاهان، بدون ریسک تبدیل شدن آمینو اسیدها به کود‌های نیتروژنی، تمامی فواید فیزیولوژیکی آن را دریافت خواهند کرد. طی مراحل رویشی یا فقط در گیاهان رویشی که نیازمند کودهای نیتروژنی هستند یا که می‌توانند از آن استفاده کنند، آمینو اسیدها در فراهم ساختن این نیتروژن به میزان قابل توجه و بسیار باکیفیت مثال‌زدنی‌اند.

شیوه‌های مختلفی برای در اختیار قرار دادن آمینو اسید به محصولات‌تان وجود دارد که بعضی از آن‌ها بهتر از بعضی دیگر هستند. خبر خوب اینکه خود آمینو اسیدها کاملاً قابل حل در آب هستند و برای همین خیلی راحت می‌توانید از آن‌ها به شیوه‌های بسیاری و با استفاده از سیستم‌های گوناگون زیادی در باغ‌تان استفاده کنید.

همانطور که قبلاً ذکر کردم، آمینو اسیدها شلاتورهای مغذی طبیعی و بسیار مؤثری هستند. می‌توانید در بسیاری از کود‌هایی که حاوی مواد میکرو‌مغذی هستند، بالاخص مواد حل‌شونده در آب، ترکیبات دارای شلاتور را پیدا کنید. بعضی از این محصولات، آمینو اسیدها را در قالب ترکیبات دارای شلاتور استفاده کرده‌اند. این کار ضمن در دسترس قرار دادن مواد مغذی بیشتر، باعث می‌شود مقادیری آمینو اسید نیز برای گیاه تأمین شود.

آمینو اسیدها نقشی بسزا در سلامت گیاهان ایفا می‌کنند و حس می‌کنم باید صد در صد مطمئن شوید که گیاه‌تان به هر اندازه آمینو اسیدی که نیاز دارد دسترسی داشته باشد. به تجربه دریافته‌ام بهترین روش برای کسب بیشترین فایده استفاده از مکمل‌های آمینو اسید کامل، صد در صد محلول و مخصوص گیاه است. بدین شکل روی اینکه کجا، کی و چه مقدار از آن را در اختیار گیاه قرار دهید کنترل کاملی خواهید داشت؛ به همین دلیل، خواهید توانست بهترین میزان استفاده‌ای واقف شوید که به محصول‌تان اجازه می‌دهد به ظرفیت کاملش برسد.

آمینو اسید

برای خرید کود آمینو اسید و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

کاربرد اسید هیومیک در کشاورزی

هیومیک اسید یک محرک زیستی طبیعی می‌باشد که از لئوناردایت مشتق شده است و در حال حاضر یکی از غلیظ‌ترین مواد آلی در دسترس است. آنالیز عنصری نشان داده که هیومیک اسید حاوی مقادیر زیادی کربن و اکسیژن است (به ترتیب حدود ۵۰% و ۴۰%). اسید هیومیک همچنین حاوی هیدروژن (حدود ۵%)، نیتروژن (حدود ۳%)، فسفر و سولفور (هر دو کمتر از حدود ۱%) است. اسید هیومیک مجموعه‌ای از ریز‌مولکول های به‌شدت به هم مرتبط است. اندازه‌ی این مولکول‌ها محدوده‌ای بین کمتر از ۱۰۰۰ تا بیشتر از ۱۰۰۰۰۰ دالتون را شامل می‌شود که جرم‌های کمتر، نشانگر مواد جوان‌تر است.

اسید هیومیک

ترکیبات هوموس، ترکیبات آلی طبیعی و پیچیده‌ای هستند که در خاک، توسط بقایای گیاهان و طی فرآیند ایجاد هوموس (humification) تشکیل می‌شوند. مواد هوموس مجموعه‌ای پیچیده به رنگ‌های قهوه‌ای تا سیاه از مواد آمورفوس هستند که از تجزیه‌ی بقایای گیاهان و جانوران، توسط میکروارگانیسم‌ها، تحت شرایط هوازی و بی‌هوازی، در خاک، خَلاش [خاک باتلاقی] و حوزه‌های آبی نشئت گرفته‌اند. از نظر شیمیایی، هوموس شامل مواد تشکیل‌دهنده‌ی خاصی از مواد گیاه اصلی که نسبت به تجزیه در آینده مقاوم هستند، مواد در حال تجزیه، مجموعه‌ی حاصل تجزیه توسط فرآیندهای هیدرولیز یا اکسیداسیون و احیا و ترکیبات متنوع ساخته شده توسط میکروارگانیسم‌ها می‌باشد.

نقش هیومیک اسید در بهبود کیفیت خاک

بیشتر افراد سریعاً هیومیک اسید را نوعی کود شیمیایی می‌نامند، اما در واقع یک اصلاح کننده‌ی خاک است. مزایا بر معایب پیشی می‌گیرند و هم‌اکنون با توجه به فرسایش گسترده‌ی خاک در سرتاسر جهان، اسید هیومیک ها محصولات مؤثری جهت برگرداندن فرآیند کنونی فرسایش می‌باشند. در جهانی که شاهد رشد جمعیت با نرخ نمایی و از دست دادن هکتارها زمین قابل‌کشت زراعی می‌باشیم، ما ملزم هستیم که با کودرسانی به محصولات کشاورزی، محصول را به حداکثر برسانیم و گرسنگان را سیر کنیم.

اسید هیومیک

از طریق تأمین خاک با مقادیر کافی هیومیک اسید، به اتصال کاتیون‌ها (عناصر با بار مثبت) به یکدیگر کمک می‌کنیم. توانایی کلات کردن یون‌های مولتی‌والان با بار مثبت (منیزیم، کلسیم، آهن و دیگر مواد معدنی کم‌نیاز باارزش برای گیاه) احتمالاً، مهم‌ترین نقش هیومیک اسید، با توجه به خاک شما، است. با کلات کردن یون‌ها، هیومیک اسید برداشت یون‌ها را توسط شماری از مکانیسم‌ها تسهیل می‌کند که یکی از آن‌ها ممانعت از ته‌نشینی می‌باشد (عبور مواد از مابین دانه‌های خاک). مورد دیگر تأثیر مستقیم و مثبت بر فراهمی زیستی است. همچنین می‌تواند خاک را از فلزات سنگین پاک‌سازی کند. تحقیقات نشان داده است که فلزات سنگین با اضافه کردن هیومیک اسید، به دام می‌افتند.

نقش هیومیک اسید در بهبود رشد گیاه

یکی از راه‌های بهبود رشد گیاه توسط بهبود ساختمانی خاک رسی و شنی است که اجازه‌ی نمو بهتر ریشه را می‌دهد. رشد گیاه، هم‌چنین، توسط توانایی گیاه در برداشت و دریافت مواد مغذی بیشتر بهبود می‌یابد. اسید هیومیک به‌طور خاص، در آزادسازی مواد مغذی موجود در خاک مفید است تا آن‌ها را متناسب با نیاز گیاه در اختیارش قرار دهد. برای مثال اگر یک مولکول آلومینیوم به یک مولکول فسفر متصل شود، هیومیک اسید با جدا کردن آن‌ها از یکدیگر، فسفر را برای استفاده‌ی گیاه در دسترس می‌گذارد. هیومیک اسید هم‌چنین به علت توانایی‌اش در کلات کردن ریزمغذی‌ها و در نتیجه افزایش کارفرمایی زیستی آن‌ها، اهمیت خاصی دارد. فعالیت‌های میکروب‌های مفید خاک برای پایداری رشد هر نوع گیاهی ضروری هستند. هیومیک اسید فعالیت میکروبی را با تأمین کردن میکروب‌های بومی با یک منبع کربن برای تغذیه، تحریک و در نتیجه رشد و فعالیت گیاه را تقویت می‌کند. میکروب‌های خاک وظیفه‌ی حل کردن مواد مغذی حیاتی، مانند فسفر را بر عهده دارند تا بعداً توسط هیومیک اسید جذب شود و به‌نوبه خود برای رشد بهتر و نمو ریشه در اختیار گیاه قرار گیرد. علاوه بر این، میکروب‌ها برای توسعه‌ی مداوم هوموس در خاک مسئول هستند که به تجزیه‌ی موادآلی که به‌طور کامل تجزیه نشده‌اند، ادامه می‌دهد. این تولید درجای هوموس، به‌طور پیوسته به میزان پایه‌ی هیومیک اسید و مزایای آن می‌افزاید.

اسید هیومیک

برای خرید اسید هیومیک و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

 

استفاده از کلات آهن در محصولات کشاورزی

در کشاورزی بهتر است بدانیم که کود کلاته آهن چیست و چگونه می‌توان با استفاده از آن به بر کیفیت محصولات افزود. درواقع برای دستیابی به هدف افزایش محصولات استفاده از کود آهن اهمیت کلیدی دارد. مواد ریزمغذی یکی از فاکتورهای اساسی محیطی برای رشد و توسعه گیاه هستند. آهن جزو ریزمغذی‌ها طبقه‌بندی می‌شود که می‌تواند به‌راحتی اکسید و یا در خاک رسوب کرده و غیرقابل استفاده گردد.

ترکیبات کود کلاته آهن چیست؟

ترکیب یون مغذی فلزی با یک مولکول آلی طویل لیگاند یا کلاتگر نامیده می‌شود. ترکیب لیگاند یا کلاتگر با یک ریزمغذی کود کلاته را تشکیل می‌دهد. کلات ریزمغذی از اکسیداسیون، رسوب و غیرمتحرک شدن در امان است. لیگاند می‌تواند یک ترکیب حلقه‌ای به دور ریزمغذی تشکیل دهد، نحوه اتصال ریزمغذی به لیگاند ویژگی‌های سطحی ریزمغذی را تغییر می‌دهد و آن را برای جذب آسان توسط گیاه آماده می‌سازد.

چرا به کود کلات آهن نیاز است؟

چون خاک ناهمگن و پیچیده است میکرومغذی‌ها به‌سرعت اکسید می‌شوند و یا رسوب می‌کنند. کلاته سازی میکرومغذی را از واکنش‌های نامطلوب در خاک حفاظت می‌کند. کود آهن دسترسی میکرو مغذی‌هایی مثل آهن، مس، منگنز و روی را افزایش داده و به‌نوبه خود به بهره‌وری و سودآوری تولیدات محصولات تجاری کمک می‌کند. کود کلاته پتانسیل بالاتری برای افزایش عملکرد تجاری نسبت به میکرومغذی‌های معمول را دارد.

اگر خاک نتواند نیازهای غذایی محصولات را تأمین کند باید از منابع کلاته استفاده کنیم. فاکتورهای زیادی دسترسی آهن را کاهش می‌دهند که می‌توان از pH بالای خاک، محتوای بالای بی‌کربنات، گونه‌های گیاهی (گونه‌های چمنی معمولاً بیشتر از سایر گونه‌ها لیگاندها را دفع می‌کنند.) و تنش‌های غیرزنده نام برد.

گیاهان به‌طورمعمول از آهن به فرم Fe2+ (فرو) استفاده می‌کنند، آهن فرو می‌تواند به‌راحتی اکسید و از دسترس گیاه خارج شود. فرم فریک (Fe3+) هنگامی که pH خاک بالاتر از ۵٫۳ است غیرقابل دسترس می‌شود. کمبود آهن معمولاً در pH بالای ۷٫۴ رخ می‌دهد. کلات آهن از تبدیل فرو به فریک جلوگیری می‌کند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]کود آهن EDDHA کود آهن EDDHA[/caption]

کود کلات آهن

استفاده مستقیم از مواد مغذی مثل آهن در خاک ناکارآمد است (چون آهن به دلیل بار مثبتی که دارد به‌راحتی با اکسیژن و یا هیدروژن واکنش داده و ترکیبات جدیدی تولید می‌کنند که توسط گیاه قابل‌جذب نیستند). لیگاندها می‌توانند از ریزمغذی‌ها در برابر اکسیداسیون و رسوب محافظت کنند. استفاده از کلات آهن یک روش آسان و عملی برای جلوگیری از هدر رفت است.

در خاک ریشه گیاهان می‌تواند موادی ترشح کند که شامل کلات‌های طبیعی است. اسیدآمینه‌های غیر پروتئینی یکی از کلات‌های طبیعی فتوسیدروفور است که توسط گیاهان علفی که در تنش آهن رشد می‌کنند تولید می‌شود. کلات‌های ترشح شده مثل وسیله نقلیه عمل می‌کنند و به گیاهان برای جذب مواد مغذی در سیستم محلول ریشه و خاک کمک می‌کنند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]کلات آهن کلات آهن[/caption]

اصلاح کمبود آهن توسط کلاته آهن

درواقع باید بدانیم که مشکلات ناشی از کمبود کلاته آهن چیست و نقش کلات‌ها در تغذیه گیاهان به چه صورت خواهد بود. کلروز ناشی از کمبود یک اختلال شایع تغذیه‌ای در بسیاری از محصولات کشاورزی به‌ویژه در خاک‌های قلیایی یا آهکی است. اصلاح کمبود آهن بستگی به پاسخ‌های متفاوت گیاهان و سایر فاکتورها دارد. کلات آهن نسبت به کودهای غیر کلاته با افزایش دسترسی به مواد غذایی مؤثرتر بوده و باعث افزایش راندمان می‌شوند.

کلات‌های آهن در تولیدات تجاری کودهای محلولی هستند که توسط نور کارایی خود را از دست می‌دهند. بنابراین برای ذخیره سازی کود باید از بسته‌بندی و قوطی‌های مات استفاده نمود. فرم‌های جامد کود با نور تغییر ماهیت نمی‌دهند. اخیراً یک کلاتگر Fe2+ و Fe3+ با یک کمپلکس پایدار بین سیترات آهن و Fe-EDTA گزارش شده است که مقاومت بالایی به واکنش‌های نوری دارد و برای استفاده در زمان مشاهده کلروز آهن مناسب است. دو روش برای استفاده از کلات آهن وجود دارد:

استفاده کلات آهن به‌صورت خاک مصرف

محلول‌پاشی کلات آهن

مزایای کاربرد خاک مصرف شامل: استفاده از ریزمغذی در ابتدای چرخه زراعی بدون آسیب به گیاه، فراهم کردن بقایا برای گیاه، بدون نیاز به اسپری (محلول‌پاشی) و مهارت خاص است. در صورت کاربرد خاک مصرف بهتر است برای شستن کلات‌ها به محیط ریشه از آب استفاده شود.

استفاده به‌صورت محلول‌پاشی (کلات آهن یا معدنی) خیلی مؤثرتر از خاک مصرف است. محلول‌پاشی کلات آهن (ریزمغذی‌ها) جذب مواد غذایی برای گیاه را افزایش می‌دهد. از مزایای محلول‌پاشی میزان کاربرد کمتر، اثر فوری روی گیاه، سهولت کاربرد یکنواخت و بدون آسیب است.

کدام کود کلات آهن باید استفاده شود؟

تأثیر کود آهن بستگی به pH و محیط رشد گیاه دارد. لیگاندهای EDTA، DTPA و EDDHA معمولاً در کود آهن استفاده می‌شوند و اثربخشی متفاوتی دارند. کلات آهن EDDHA در pH های بالاتر از هفت پایدار است. پایداری سه کود آهن معمولی در pH های مختلف متفاوت است و طبق تحقیقی که توسط Guodong Liu و همکاران انجام شد عملکرد محصولات این سه کود کلاته (کلات آهن) به این ترتیب به دست آمد:

FeEDDHA > FeDTPA > FeEDTA

فرم EDDHA بیشترین میزان اثر را در pH بالاتر از ۷ داشت اما نسبت به فرم‌های دیگر گران قیمت‌تر است. پس از بررسی‌های انجام شده پیرامون اینکه کود کلاته آهن چیست و چه اثری در محصولات کشاورزی دارد می‌توان به این نتیجه دست یافت که استفاده از ۲۰-۱۰ گرم کلات آهن در درختان نتایج رضایت بخشی نشان داده است. کاربرد FeEDDHA و Fe-قند به میزان ۷ میلی گرم آهن در لیتر منجر به سبز شدن دوباره برگ‌ها در زمان کمبود آهن شده است.

کلات‌ها برای جذب توسط گیاه با یکدیگر رقابت می‌کنند. عوامل کلاتگری که آهن از آن‌ها آزاد شده است و تحت شرایط مساعد خاکی هستند با کلات منگنز برای جذب شدن توسط گیاه رقابت می‌کنند. کلاتگرها این توانایی را دارند که آهن را به میزان کافی برای تأمین آهن موردنیاز در سطح ریشه نگه دارند تا رقابت بین منگنز-آهن را تحت تأثیر قرار دهند.

طبق مطالعه‌ای که روی اثر کلات آهن بر بادام زمینی انجام گرفت مشخص شد تقابل طبیعی بین آهن و منگنز در بادام زمینی بستگی به منبع کاربرد آهن دارد بطوریکه کلات آهن به فرم Fe-EDDHA نسبت به FeSO 4 کاهش جذب منگنز بیشتری به دنبال داشت.

خرید کود آهن کلاته

خرید کود آهن کلاته یکی از راه‌های مؤثر جهت اضافه کردن میکرومغذی هایی نظیر یون‌های آهن است. کودهای کلات آهن به فرم‌های مایع و جامد به فروش می‌رسند. کودهای کلات آهن به‌صورت محلول‌پاشی و یا خاک مصرف، چالکود قابل استفاده می‌باشند کود آهن میکرولایز مشکل رسوب و گرفتگی شیرآلات کشاورزی و نازل ها را ندارد و با خیال راحت می‌توان آن را هم‌زمان با آبیاری نیز استفاده نمود. کودهای کلاته بسیار زود عمل می‌نمایند و در خاک نیز پایدارتر هستند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]کلات آهن کود کلات آهن[/caption]

هر زمان که علائم کمبود آهن را مشاهده نمودید و یا با آزمون خاک متوجه کمبود آهن شدید می‌توانید از کلات آهن استفاده کنید. خرید کود کلاته آهن نیاز گیاه به آهن را برطرف خواهد نمود. کود آهن کلات مانع از اکسیداسیون آهن در خاک می‌گردد. از فواید دیگر کود آهن کلاته سنتز کلروفیل در گیاه و احیای مسیرهای واکنش‌های شیمیایی در نتیجه افزایش متابولیسم گیاه می‌باشد. کلات‌ها نسبت به سایر کودها باعث کاهش آلودگی آب‌های زیرزمینی می‌شوند

برای خرید کود کلات آهن و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳