در این گزارش قصد داریم که نحوه صحیح و اصولی کاشت انواع بذر خیار را در گلدان و در فضای خانه و آپارتمان به شما آموزش دهیم. کاشت بذر خیار در گلدان و پرورش آن در منزل دارای مراحلی است که در این گزارش به آنها اشاره شده است.
کاشت بذر خیار در گلدانهای بزرگ، جعبهها و ظروف دیگر انجام میشود. خیار گیاهی علفی و دارای ریشههایی سطحی، اما گسترده است. ساقههای خیار بسیار انعطاف پذیر است و به هر سمتی کشیده میشود. استفاده از قیم مناسب برای خیار بهتر است، چراکه ساقهها را به سمت بالا هدایت میکند. گلهای نر و ماده در خیار روی یک پایه قرار گرفتهاند. در صورت استفاده از بذرهای هیبریدی گیاه نیازی به بذرافشانی برای تولید گل و میوه ندارد. خیار برای رشد به آبوهوای نسبتاً گرم نیاز دارد.
مرحله اول: ابتدا باید بذر خیاری را برای کشت در گلدان انتخاب کرد که هیبرید باشد. دارای ساقههای کوتاهتر باشد تا فضای کمتری را اشغال کند.
مرحله دوم: گلدانی مناسب را انتخاب و آن را با خاک برگ، کمپوست و خاک باغچه پر کنید. کف گلدان را مقداری سنگ ریزه بریزید تا گلدان زهکش خوبی داشته باشد. گلدان مناسب برای کاشت بذر خیار گلدانی است که قطر و ارتفاع آن حداقل ۳۰ سانتیمتر باشد.
مرحله سوم: هر گلدان برای ۵ تا ۶ بذر خیار مناسب است. حال زمان کاشت بذرها است. بذرها را در عمق یک تا دو سانتیمتری خاک بکارید. فاصله بین بذرها حداقل باید ۲ سانتیمتر باشد.
بعد از کاشت بذر خیارها خاک را در چند مرحله آبیاری کنید. دقت کنید که خاک خیلی آبدار نشود. برای رشد بهتر باید گلدان را به مدت ۶ ساعت در نور مستقیم آفتاب نگهداری کرد.
بعد از چند روز بذر خیار شروع به جوانهزنی میکند و تا زمانی که ارتفاع جوانهها به ۷ سانتیمتر برسد، باید صبر کنید. حال دو جوانه که قویتر از بقیه هستند را انتخاب کنید و بقیه را به آرامی از خاک بیرون بکشید. حال دو شانس برای داشتن بوتههای قوی و پر میوه خواهید داشت. صبر کنید تا گیاه رشد طبیعی خود را داشته باشد. وقتی ارتفاع دو بوته به حدود ۲۵ سانتیمتر رسید، بوته قویتر را انتخاب کنید و دیگری را به آرامی از خاک بیرون بکشید.
پس از این بوته خیار بهطور متوسط روزی ۲ سانتیمتر رشد میکند. برای اینکه گیاه خوب محصول دهد، باید ریشهها بهخوبی آب بخورند، به همین منظور به هنگام آبیاری دقت کنید که آب از پایین گلدان خارج شده باشد.
آبیاری زیاد قبل از گلدهی باعث تأخیر در گل دادن میشود و آبیاری بعد از گلدهی نیز باعث تسریع رشد میوه و افزایش میوهها میشود. کاشت بذر خیار در گلدان و پرورش خیار در آپارتمانها به راحتی امکانپذیر است و با رعایت همین نکات ساده میتوانید برداشت خوبی داشته باشید. بوتههای خیار را بعد از ۵۰ تا ۷۰ روز بعد از کشت میتوان برداشت کرد.
طعم خیار پرورشی در خانه با خیارهایی که از بیرون تهیه میشوند مانند بسیاری از میوهها، از زمین تا آسمان متفاوت است. این میوه خوشمزه را میتوانید در گلدانی در حیاط یا بالکن پرورش دهید. پرورش بذر خیار در گلدان بینهایت آسان است و محصول فراوانی هم به شما میدهد، اما بهتر است قبل از شروع به نقل از فوتوفن این مقاله را بخوانید.
انتخاب گلدان
مانند بسیاری از سبزیها و میوهها، هر چه گلدان انتخابیتان بزرگتر باشد بهتر است. گلدان بزرگتر به معنی داشتن خاک بیشتر است که باعث میشود آب مدت بیشتری در اختیار گیاه بماند. پرورش خیارهای خوب بستگی به آبیاری زیاد دارد، پس شما باید مطمئن شوید گیاهتان همیشه مقداری رطوبت در اطراف ریشهاش دارد. برای آبیاری مجدد گیاه انگشتتان را مقداری در خاک فروکنید، اگر خاک به نظرتان خشک آمد گیاه را تا زمانی آبیاری کنید که آب از سوراخهای زهکش گلدان بیرون بزند.
آفتاب
گلدانهای خیارتان به حداقل ۶ تا ۸ ساعت آفتاب کامل و مستقیم در روز نیاز دارند. پس قبل از تصمیم به کاشت خیارهایتان مطمئن شوید که منطقه شما به مقداری کافی نور خورشید دارد.
خاک
از مخلوط خاکی یا غیرخاکی یا خاک گلدانی با کیفیت خوب استفاده کنید. استفاده از خاکهای ارگانیک هم ایده خوبی است. اگر خاکی که تهیه کردهاید از قبل کود دهی شده پس دیگر نیازی به این کار ندارید، اما اگر خاک معمولی تهیه کردهاید، قبل از کاشت بذر خیار در خاک، ابتدا خاکتان را بهوسیله کودهای مخلوطی که حاوی تمام عناصر موردنیاز گیاه باشند، کود دهی کنید.
کود دهی
گیاه خیار به کود دهی زیادی احتیاج دارد. میتوانید قبل از کاشت بذر خیار در خاک، مقداری از کودهایی که عناصر را بهتدریج آزاد میکنند و در اختیار گیاه قرار میدهند (مانند کودهای گرانولی) به خاک اضافه کنید و سپس در طول فصل رشد هر دو هفته یک بار گیاه را با کودهای مخلوط تغذیه کنید. همچنین میتوانید از کودهای ارگانیک هم استفاده کنید تا محصولی که به دست میآورید سالمتر باشد و به محیط زیستتان هم آسیب نرسد.
دما
خیار برای رشد و نمو به خاکی گرم نیاز دارد. در نتیجه قبل از کاشت بذر خیار در گلدان باید صبر کنید تا دمای خاک گلدان بالاتر بیاید و گرمتر شود. ممکن است لازم باشد دو هفته بعد از سپری شدن آخرین موج سرما صبر کنید تا دمای خاک و گلدان بالا برود، البته این مقدار بستگی به جنس گلدانتان هم دارد.
کاشت خیار از بذر
بذر خیار درشت است. پس باید آن را در حدود عمق ۲، ۳ و ۵ سانتیمتری خاک بکارید. اگر ابتدا دانهها را در داخل خانه کاشتهاید و حالا میخواهید به بیرون انتقالشان دهید مواظب باشید، چرا که گیاه خیار به تغییر دما حساس است. در هر ۱۰ سانتیمتر از خاک گلدانتان یک یا دو بذر خیار بکارید. بهتر است ابتدا خیارها را نشا کنید و سپس نشاها را به گلدان اصلی منتقل کنید، اما اگر فکر میکنید این کار برایتان سخت است، میتوانید از اول در گلدان اصلی کشتشان کنید.
برداشت
خیار به طرز شگفتآوری سریع رشد میکند. بذر خیار میتواند تنها در عرض چند روز از میوه کوچکی به یک خیار غولآسا تبدیل شود. تقریباً اکثر خیارها در صورتی که زیاد برسند، پر از بذر خیار و تلخ مزه میشوند. پس آنها را وقتی که کوچکتر هستند، برداشت کنید و میبینید که بسیار خوشمزهتر از خیارهای بزرگ هستند. همچنین میتوانید برای اطمینان از زمان برداشت برچسب روی بسته بذر را مطالعه کنید. برای برداشت حتماً از یک قیچی تیز استفاده کنید تا به گیاهتان آسیب نرسد. هر چقدر خیار بیشتری برداشت کنید، گیاهتان میوههای جدید بیشتری میدهد و محصول زیادتری دارید. میوههای بیمار، خراب شده و آسیب دیده را به سرعت از گیاه جدا کنید تا انرژی گیاه را هدر ندهند.
برای خرید بذر خیار و سایر بذر صیفی جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat_shop/
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳
گوجه فرنگی از جمله سبزیها پرخاصیت است که بهصورت پخته و خام مصرف میشود. اگرچه در سالهای اخیر گوجه فرنگی در تمام فصول سال یافت میشود اما گوجه فرنگیهای ارگانیک تابستانه طعم بهتری دارند. شما میتوانید در خانه بذر گوجه فرنگی ارگانیک بکارید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید، برای این کار لازم نیست باغچه داشته باشید بلکه در گلدان نیز میتوانید بذر گوجه فرنگی بکارید و شما فقط به آفتاب و گرمای مناسب نیاز دارید. با کاشت گوجه فرنگی هر زمان که بخواهید، میتوانید از گوجههای سالمی که خود کاشتهاید استفاده کنید. اگر میخواهید با طریقه کاشت بذر گوجه فرنگی آشنا شوید و بدانید بهترین رشد گوجه فرنگی در چه آب و هوایی و چه زمانی است با این بخش همراه باشید.
برای سادهتر شدن کار برای شما مراحل را بهصورت طبقهبندی توضیح خواهیم داد تا طبق همان پیش بروید، مراحلی که شامل:
۱ـ از بذر گوجه آغاز کنید
گوجه فرنگی را میتوان از بذر گوجه های خشک بستهبندی شده، دانههای تازهای که از گوجه فرنگیهای برش خورده جدا کردهاید و یا از نشاءهای آماده، رشد و پرورش دهید. اگر میخواهید دانههای گیاه را جمع کنید، به حداقل یک گوجه فرنگی نیاز خواهید داشت. اطمینان حاصل کنید بذر گوجه فرنگی از گیاه موروثی یا با دانههای گردهافشانی است اگر گوجه فرنگی را از یک گیاه پیوندی با دانههای کنترل شده بهطور شیمیایی انتخاب کنید، نتایج ممکن است چشمگیر نباشد.
۲ـ گوجه فرنگی را داخل ظرف پلاستیکی بریزید
برای بذرگیری از گوجه فرنگی شما به یک ظرف پلاستیکی با درپوش گشاد برای چند روز نیاز دارید. برای بذرگیری ابتدا گوجه فرنگیها را از وسط نصف کنید و درون ظرف بریزید.
۳ـ بر روی ظرف برچسب بزنید
اگر از چندین نوع مختلف گوجه برای بذرگیری استفاده میکنید، روی ظرف برچسب بزنید تا از هر گونه اشتباهی جلوگیری کنید. درپوش را روی ظرف قرار دهید اما آن را نبندید تا اکسیژن به آن برسد.
۴ـ گوجه فرنگیها را در جای مناسب قرار دهید
ظرفی را که در آن گوجه ریختهاید را در جایی مناسب و دور از نور مستقیم خورشید مانند انباری و... قرار دهید زیرا فرآیند تخمیر میتواند بوی ناخوشایندی را به همراه داشته باشد.
۵ـ ظرف را هر روز به هم بزنید
بعد از چند روز یک لایه از قارچ روی دانهها ظاهر خواهد شد. این فرآیند میتواند بسیاری از بیماریهای ناشی از بذر گوجه را از بین ببرد که میتواند بر تولید بعدی گیاهان تأثیر بگذارد. دقت کنید که دانهها را کمی بعد از تشکیل قارچ برداشت تا دانهها در ظرف جوانه نزنند.
۶ـ لایه قارچی را جدا کنید
با استفاده از دستکش لایه قارچی را بردارید. دانههای گوجه فرنگی در کف ظرف فرو خواهند رفت.
۷ـ بذر گوجه فرنگی را جدا کنید
تمام محتویات ظرف را در صافی بریزید و مراقب باشید بذر گوجه ها را دور نیندازید. بعد از این که تمام دانهها را در صافی جمع کردید، آنها را بهطور کامل با آب بشویید.
۸ـ دانهها را خشک کنید
بذر گوجه ها را پس از شستن روی یک سطح نچسب مانند یک ظرف شیشهای و یا کاشی سرامیک، ورق، تکهای تخته و... پخش کنید زیرا برداشتن دانههای خشک از روی کاغذ یا پارچه میتواند بسیار دشوار باشد. اجازه دهید تا چندین روز دانهها کامل خشک شوند و سپس آنها را در یک کیسه پلاستیکی بستهبندی کنید. دقت کنید که انواع دانهها را در ظرف برچسب بزنید.
۹ـ بذرها را در مکانی خنک و تاریک نگه دارید
بذر گوجه هایی را که خشک و بستهبندی کردهاید را در یک ظرف محفوظ از هوا در یخچال بگذارید تا آبوهوای زمستانی را شبیهسازی کنید. بذر گوجه ها را در فریزر قرار ندهید، این کار به آنها آسیب خواهد رساند.
اگر قصد پرورش گوجه فرنگی با استفاده از روش کاشت بذر گوجه را دارید باید:
بذر گوجه فرنگی را در اوایل بهار بکارید
بهتر است در اوایل بهار که بیرون از خانه هوا هنوز سرد است، بذر گوجه فرنگی را در گلدان بکارید و درون خانه بگذارید تا رشد کند زیرا دمای سرد در اوایل بهار میتواند باعث کشتن نهالهای جوان شود. کشت بذر گوجه ها را در داخل خانه شروع کنید تا شانس تولید را بهبود بخشید.
گلدان مناسبی انتخاب کنید
برای کاشت بذر گوجه گلدانهای پلاستیکی یا قابلمههای کوچک مشابه خریداری کنید. ظرف را با خاک مناسب پر کنید. قبل از پر کردن خاک ظروف موردنظر برای کاشت را ضدعفونی کنید و سپس آن را با خاک مناسب برای کشت بذر گوجه (مخلوط کوکوپیت و پرلیت) پر کنید. ۲ یا ۳ بذر گوجه در ۱ / ۴ اینچی حدود ۱۰/۴ سانتیمتر عمق خاک در هر گلدان فرو کنید. روی بذر گوجه را با ۱ سانتیمتر خاک بپوشانید و آن را آبیاری کنید و در جایی پرنور قرار دهید.
گلدان را هر روز بررسی کنید
برای اینکه رطوبت خاک بذر گوجه ها حفظ شود میتوانید آنها را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. هر روز مکان کاشت بذر گوجهها را چک کنید تا از مرطوب بودن خاک گلدان مطمئن شوید. با گذشت ۵-۱۰ روز بذر گوجه شما جوانه میزند. زمانی که گیاهان به بیرون از خاک آورده میشوند، بهسرعت رشد خواهند کرد. پس از جوانه زدن آنها را به جایی منتقل کنید که نور آفتاب بر روی جوانهها بتابد.
برای خرید بذر گوجه و سایر بذر صیفی جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat_shop/
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳
اگرچه روی یکی از عناصر غذایی کم مصرف بوده و به مقدار اندکی موردنیاز گیاهان است، اما کمبود روی در نقاط مختلف جهان بسیار رایج است. بیش از ۶۰ درصد اراضی کشاورزی ایران به دلیل آهکی یا قلیایی بودن خاکها، دچار کمبود شدید روی هستند لذا با افت ۵۰ درصدی محصول مواجه میباشند. روی (Zn) بهعنوان عنصر ضروری در فعالیت آنزیمهای گیاهی، مؤثر در نقلوانتقال عناصر، ماده اصلی سازنده اسید آمینه تریپتوفان و هورمون اکسین است. کمبود آن موجب کاهش شدید رشد رویشی و عامل ریز برگی (جارویی شدن) میگردد. بهطورکلی، ساخت پروتئینها، تنظیمهای فعالیت هورمونها و تولید انرژی در گیاهان تحت تأثیر عنصر روی میباشد. بسیاری از گیاهان بهویژه مرکبات، سیب، انگور، دانههای روغنی، حبوبات، ذرت و برنج به کمبود روی بسیار حساس میباشند.
کلات روی، این محصول با جلوگیری از بروز کمبود عنصر روی موجب افزایش سنتز پروتئین و افزایش رشد گیاه، کاهش PH آب مصرفی در صورت بالا بودن PH میشود. در زمان فقر این عنصر در خاک یا افزایش بیش از اندازه کلسیم، آهن و فسفر که سبب اختلال در جذب آن میشوند، قابل توصیه است. این عنصر در تولید اکسین و سایر هورمونها و آنزیمهای گیاهی مؤثر است. بهطورکلی ساخت پروتئینها، تنظیمهای فعالیت هورمونها و تولید انرژی در گیاهان تحت تأثیر عنصر روی است. گیاهانی همچون لوبیاها، ذرت، سورگون، پیاز، مرکبات، برنج و هلو بیشتر نیاز به روی دارند. کلات روی نقش کلیدی در رشد گیاهان بر عهده دارد. هورمون اکسین، هورمون محرک رشد گیاه است که نقش محوری در تنظیم فرآیندهای مختلف فیزیولوژی از جمله ریشهزایی، بهویژه ریشههای فرعی و همچنین بخش هوایی بر عهده دارد. پیش ساز تولید هورمون اکسین تریپتوفان است که کلات روی نقش مستقیمی در تولید تریپتوفان بر عهده دارد و از این طریق در رشد اندامهای هوایی و زیرزمینی گیاهان، نقش اصلی بر عهده دارد.
شدت واکنش گیاهان به عنصر روی متفاوت است که در این بین، بهطور واضح، برنج، لوبیا و ذرت بهعنوان حساسترین گیاهان در برابر کمبود روی شناخته شدهاند. از سوی دیگر امروزه آفات و بیماریها تهدید جدی برای امنیت غذایی محسوب میشوند و خسارتهای جبرانناپذیری بر روی عملکرد محصولات ایجاد میکنند که با تغییرات جوی، این خسارات احتمالی تشدید میگردد. کلات روی نقش بسیار مهمی در تقویت و توسعه سیستم ایمنی گیاهان در برابر این آفات و امراض بازی میکند. علاوه بر تنشهای زنده، تنشهای غیرزنده مانند سرمازدگی نیز یکی دیگر از عوامل خسارت زا برای محصولات زراعی و باغی میباشد که در اینجا نیز نقش عنصر روی موجود در کلات روی در کنترل این عوامل استرسزا قطعی میباشد. کلات روی به دلیل درصد بالای این عنصر، علاوه بر رفع مشکلات ناشی از کمبود روی در گیاه، به دلیل تأثیرگذاری در فرایند گلدهی و مقاومت در برابر استرسهای محیطی و زنده، باعث افزایش عملکرد محصول میگردد.
اثرات کلات روی
۱- جلوگیری و اصلاح کمبود روی.
۲- استفاده از کلات روی برای افزایش رشد گیاه، ارتقاء ایمنی گیاهان در برابر بیماری و شرایط نامطلوب محیط طبیعی
۳- قابلیت استفاده از کلات روی برای افزایش رشد و طعم و رنگ میوه، کمک به افزایش تجمع شیرینی میوه و بهبود کیفیت محصول.
۴- قابلاستفاده بودن کلات روی برای تقویت جذب فلز، جلوگیری از زردی و ریزش برگها
۵- استفاده از کلات روی برای تقویت فرآیند فتوسنتز، سنتز پروتئین و تثبیت نیتروژن در گیاهان.
۶- قابل استفاده بودن کلات روی برای بهصورت محلولپاشی و با آب آبیاری (قطرهای یا بارانی)
۷- قابلیت مصرف کلات روی در تمامی کشتهای زراعی، باغی و گلخانهای
روش استفاده
اصولیترین و مؤثرترین روش استفاده از کلات روی برای برطرف شدن کمبود روی و منگنز در گیاه، محلولپاشی شاخ و برگ گیاهان و جذب از طریق برگ و ساقههای جوان است، برای غنیسازی خاک و محیط کشت گیاه و برای تأمین تدریجی روی و منگنز از روش آبیاری نیز میتوان استفاده نمود.
برای خرید کلات روی و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat_shop/
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳
اگر شما علاقه زیادی به گل و گیاه دارید و به سلامتی و شادابی آنها اهمیت بسیاری میدهید، باید تغذیه آنها را با کود سه بیست تأمین کنید. کود سه بیست تمامی کمبودها و نیازهای گیاه را رفع میکند و کمک به رشد و سلامت او مینماید. نیتروژنی که در کود سه بیست وجود دارد به عملیات فتوسنتز گیاه و کیفیت محصول کمک میکند، همچنین موجب افزایش بذر و میوه، رشد سریعتر شاخ و برگ گیاهان هم میشود.
کود سه بیست یکی از کودهای کامل محسوب میشود که برای گیاهان مورداستفاده قرار میگیرد. استفاده کردن از کود سه بیست برای گیاهان بسیار مفید است و به رشد آنها کمک بسزایی میکند. کود سه بیست دارای ۲۰ درصد فسفات، ۲۰ درصد ازت و ۲۰ درصد پتاس میباشد. به این دلیل که ۲۰ در صد از هر کدام از این سه عنصر را در خود جای داده است به آن کود سه بیست میگویند. همراه کود سه بیست مواد غذایی میکرو هم به گیاه میرسد و رشد آن را بهبود میبخشد. از کود سه بیست میتوانید برای تمامی محصولات باغی و زراعی که در حال رشد هستند استفاده کنید تا نتیجه عالی و کارکرد بهبوددهنده آن را مشاهده نمایید.
کود سه بیست به این دلیل که تمامی عناصر موردنیاز گیاه را در خود دارد و تغذیه گیاه را تأمین میکند، به کود کامل معروف است. به همین دلیل از کود سه بیست میتوانید برای هر نوع گیاهی استفاده کنید و کمبودها و نیازهای گیاهان با این کود جبران میشود. مهمترین عاملی که در روند صحیح عملیات فتوسنتز گیاهان نقش دارد فسفر است که به بهبود ریشهزایی و افزایش شکوفههای درختان و گلها هم بسیار کمک میکند. همچنین وجود پتاس در کود سه بیست موجب میشود ک گیاهان زینتی گلدهی زودتری داشته باشند و میوههای آنها رشد کند.
مقدار و زمان استفاده از کود سه بیست
مقدار لازمی که باید برای گیاهان از کود سه بیست مورداستفاده قرار دهید بیشتر به شرکتی که سازنده کود سه بیست است و دلایل متفاوت دیگر بستگی دارد و میزان استفاده برای هر گیاه با گیاهی دیگر تفاوت دارد. ولی باید گفت بهطورکلی:
کود سه بیست برای گلهای آپارتمانی و کاکتوسهایی که اندازه آنها کمتر از یک وجب است مورداستفاده قرار میگیرد. استفاده از آن بدین صورت است که:
اول: در فصل بهار و تابستان به اندازهای که گل رشد کرده است باید اندازه یک سوم و یا دو قاشق چایخوری در هر دو هفتهای یکبار به گل از کود سه بیست داده شود.
دوم: در فصل بهار و زمستان باید دیگر به کاکتوسها از کود سه بیست داده نشود و گلها هم هر دو ماه یکبار به همان اندازه دو قاشق چایخوری کود دهی شوند.
کود سه بیست برای گیاهانی که آپارتمانی هستند و کاکتوسهایی که در سایز متوسط رشد کرده باید به این صورت استفاده شود که:
اول: در فصل بهار و تابستان به اندازهای که گل رشد کرده است هر دو هفتهای یکبار اندازه دو قاشق چایخوری از کود سه بیست داده شود.
دوم: در فصل زمستان و پاییز باید کود دهی به کاکتوسها را متوقف کنید و برای گیاهان هم دو ماهی یکبار به همان اندازه دو قاشق چایخوری کود بدهید.
البته باید دقت داشته باشید که وقتی سایز آنها بزرگتر میشود، نیاز آنها به مواد غذایی بیشتر میشود و برای حفظ سلامت آنها باید نهایت دقت را داشته باشید، چرا که اگر اقدام اشتباهی را انجام دهید گیاه شما بهطورکلی نابود میشود. بنابراین برای کود دهی به گیاهان وقتی ساز آنها بزرگتری شود باید با متخصصین گل و گیاه مشورت کنید.
میزانی که باید از کود سه بیست برای محصولات زراعی خود استفاده کنید بستگی به مساحت زمین و تعداد گیاهان شما دارد، ولی بهطورکلی میتوانید برای این محصولات زراعی خود اندازه ۱ و نیم تا ۲ کیلوگرم از این کود را تهیه کنید و سپس برای استفاده کردن از متخصصین مربوط به محصولات زراعی مشورت بگیرید تا در بهبود رشد گیاهان به شما کمک کنند.
همچنین میزانی که از این کود برای محصولات باغی مورداستفاده قرار میگیرد هم بستگی به اندازه و مساحت زمین شما دارد. البته نوع درخت هم در محصولات باغی بسیار متفاوت است، برخی از درختان کود بیشتری را میخواهند و برخی از درختان تغذیه خود را از دیگر عناصر موجود میگیرند و به مقدار کمی از این کود نیاز دارند. بنابراین برای محصولات باغی خود هم باید از متخصصین اموری که فعالیت و دانش آنها مربوط به این نوع محصولات میباشد کمک بگیرید. باید دقت داشته باشید که بیشترین نیازی که درختان به کود سه بیست دارند از ۲۰۰ گرم تا ۵۰۰ گرم است.
علائم کمبود کود سه بیست در گیاهان
همانطوری که بیان نمودیم عناصر اصلی کود سه بیست، پتاس، فسفر و ازت است که هر کدام از این عنصرها نقش مهمی را در رشد گیاه ایفا میکنند. اگر به هر دلیلی گیاه شما، یکی از این عناصر را نداشته باشد دچار علائمی است که در ادامه بیان میکنیم.
اول: علائم کمبود ازت: کمبود ازت در گیاهان موجب زردی برگهای پیر میشود، رشد گیاه با افت شدیدی مواجه میشود و کمکم این زردی برگها به برگهای بالاتر هم سرایت پیدا میکند.
دوم: علائم کمبود پتاس: اگر گیاه کمبود پتاس داشته باشد، برگهای پایین آن زرد میشود و به آرامی میسوزد تا اینکه برگهای بالا را هم نابود میکند.. ج.د پتاس برای گیاه بسیار ضروری میباشد، چرا که کیفیت میوههای درختان و پروتئینی که در میوه وجود دارد به این عنصر بستگی دارد.
سوم: علائم کمبود فسفر: همچنین اگر گیاه دچار کمبود فسفر شود، برگهایی که جوان هستند کوچکتر میشوند و جوانه انتهایی گیاه بسیار ضعیف میگردد. در نتیجه گیاه اصلاً رشد خوبی را سپری نمیکند و کمکم نابود میشود.
برای خرید کود سه بیست و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat_shop/
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳
فضولات دامی از قرنها پیش بهعنوان کود مورداستفاده قرار میگیرند که در این بین کود مرغی به دلیل داشتن مقدار بالای نیتروژن یکی از مطلوبترین کودهای آلی شناخته شده است. کود دامی و مرغی از منابع کودهای آلی هستند که استفاده از آنها در نظامهای مدیریت پایدار خاک مرسوم است. این کودها باعث اصلاح ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی خاک میشوند. درصد نیتروژن کود گاوی بیشتر از کود گوسفندی است ولی درصد فسفر و پتاسیم کود مرغی از کودهای گاوی و گوسفندی بیشتر است.
کود مرغی موجب اصلاح فعالیت بیولوژیکی، کشت و کار و خواص شیمیایی خاک میشود. مقدار سه تن کود مرغی تازه معادل ۵۰ کیلوگرم سولفات پتاسیم، ۱۰۰ کیلوگرم سوپر فسفات تریپل و ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم اوره میباشد. کود مرغی ترکیب شیمیایی بسیار متفاوت نسبت به سایر کودهای حیوانی دارد. این بدان علت است که در کود مرغی مقادیر نسبتاً زیاد اسید اوریک و سایر اورئیدها وجود دارند. این مواد از اَشکال مختلف اوره هستند و برای گیاهان زراعی میتوانند بهوسیله جذب از خاک و ورود به داخل بافت گیاه بسیار سمیباشند. کود مرغی تازه حدود ۷۰ درصد رطوبت دارد. کود مرغی اگر بهدرستی نگهداری و به مزرعه منتقل و مصرف شود، کود بسیار باارزشی میباشد.
مزایای استفاده از کود مرغی
کود مرغی بهعنوان منبع تغذیه برای سبزیها باعث ایجاد یک خاک مناسب برای رشد آنها خواهد شد.
بعد از استفاده میبینید که سبزیها شما رشد بیشتری داشته و سالمتر خواهند بود.
در بین کودهای حیوانی کود مرغی بیشترین خواهان را برای کاربرد در سبزیها دارد.
کود مرغ برای کشت سبزیها فوقالعاده است اما چیزهایی هست که باید در مورد آن بدانید تا آن را درست مصرف کنید.
کود مرغی میزان بالایی نیتروژن داشته و همچنین منبع مناسبی از پتاسیم و فسفر است.
وجود درصد بالایی از نیتروژن و تعادل عناصر غذایی باعث شده که کود مرغی بهترین کود حیوانی در نظر گرفته شود.
اما میزان بالای نیتروژن در کود مرغی درصورتیکه بهدرستی کمپوست نشده باشد برای گیاه خطرناک است.
کود مرغی خام میتواند باعث سوختگی و مرگ گیاه شود.
شرایط نگهداری کود مرغی
نگهداری توده کود مرغی در فضای باز و در معرض باد و باران موجب هدر رفتن نیتروژن آن به شکل گاز آمونیاک میشود. بوی تند متصاعد شده از کود مرغی در واقع حاصل تصعید از گاز آمونیاک است که در نتیجه ارزش غذایی کود مرغی از نظر نیتروژن کاهش مییابد. برای کاهش خروج گاز آمونیاک و بوی تند کود مرغی و کاستن تلفات آبشویی فسفر و عناصر غذایی کممصرف و خارج شدن این عناصر از دسترس ریشه گیاه، کود مرغی را با مصرف سولفات آلومینیوم اصلاح میکنند. برای حفظ نیتروژن کود مرغی و کاهش بوی گاز آمونیاک و تلفات نیتروژن، کود سوپر فسفات تریپل به مقدار ۵۰ کیلوگرم به ازای هر تن کود مرغی استفاده میشود. فسفات با آمونیوم کود مرغی ترکیب شده و از هدر روی نیتروژن مرغی جلوگیری میکند. کمپوست کردن کود مرغی با گوگرد نه تنها آلودگی زیست محیطی مربوط به کود مرغی را کاهش میدهد بلکه موجب افزایش تأثیر زراعی آن نیز میشود. با کمپوست کردن کود مرغی محصولی به دست میآید که حملونقل و کاربرد آن راحتتر انجام میگیرد.
طرز تهیه کمپوست از کود مرغی
کمپوست کردن کود مرغی ساده است. درصورتیکه صاحب مرغ هستید میتوانید از بستر آنها برای این منظور استفاده کنید. قدم دوم این است که بستر استفاده شده توسط مرغها را برداشته و داخل مخزن کمپوست قرار دهید. مرتباً و بهطور کامل آن را خیس کنید و هر چند هفته آن را به هم بزنید تا با آن هوارسانی کنید. بهطور متوسط حدود ۶ تا ۹ ماه طول میکشد تا کمپوست بهدرستی آماده شود. زمان دقیق آماده شدن کمپوست بستگی به شرایطی دارد که کمپوست تحت آن شرایط آماده میشود. درصورتیکه از انجام درست کار مطمئن نیستید میتوانید ۱۲ ماه صبر کنید تا کمپوست بهطور کامل آماده شود. فرایند کمپوستسازی به پایان رسید میتوانید از آن استفاده کنید به این صورت که بهطور یکنواخت آن را در سطح خاک باغ پخش کنید. میتوانید برای اینکه از یک بیل یا یک چنگک استفاده کنید.
تعیین مقدار مصرف کود مرغی
بهترین روش در تعیین مقدار مصرف کود مرغی در هر هکتار انجام تجزیه فیزیک و شیمیایی کود مرغی میباشد. در این تجزیه مقدار عناصر غذایی موجود در این کود و خواص شیمیائی آن مخصوصاً pH مشخص میشود. مقدار مصرف آن با توجه به تجزیه کود مرغی و آزمون خاک زراعی تعیین میشود.
زمان و نحوه مصرف کود مرغی
در فصول مختلف سال کود مرغی را در مزارع مصرف میکنند. با مصرف آن در فصل پائیز بیشترین زمان برای تجزیه کود مرغی و آزادسازی عناصر غذایی موجود در آن فراهم میگردد. کاربرد کود مرغی در فصل پائیز بهمنظور جلوگیری از هدر رفتن نیتروژن در خاکهای با بافت سبک توصیه نمیشود. کاربرد آن در فصل بهار برای هدر روی نیتروژن در مزرعه فرصت کمی وجود دارد. بههرحال مصرف آن در فصل بهار، انجام عملیات زراعی و کاشت را به تأخیر میاندازد و میتواند موجب افزایش فشردگی خاک شود. در بیشتر مواقع کود مرغی را در فصول تابستان و زمستان مصرف میکنند. هنگام مصرف کود مرغی قبل از کاشت، مخلوط کردن کامل آن با خاک بهوسیله شخم زدن خاک برای اجتناب از قرار گرفتن بذور در محل دارای کود مرغی بهشدت توصیه میشود. چون امکان دارد بذور گیاهان زراعی در اثر سمیت آمونیاک موجود در این کود جوانه نزنند و یا گیاهچه حاصل از آنها از بین بروند. تقریباً ۶۵ تا ۵۰ درصد نیتروژن موجود در قسمت آلی کود مرغی برای گیاهان هر ساله قابلاستفاده است. بعد از مصرف کود مرغی تقریباً ۲۰ درصد نیتروژن کل آن برای گیاهان زراعی در سال دوم و حدود ۵ تا ۱۰ درصد آن در سال سوم قابلاستفاده است.
مصرف صحیح و پخش درست کود مرغی در سطح مزرعه بهمنظور حداکثر استفاده از ارزش کود مرغی و قرار گرفتن عناصر غذایی آن به یک اندازه برای گیاهان زراعی مهم میباشد. مقدار تلفات نیتروژن کود مرغی پس از پخش در سطح مزرعه به فاصله زمانی مصرف و اختلاط آن با خاک بستگی دارد. اختلاط آن با خاک در طی مدت ۱۲ ساعت پس از پخش کود مرغی برای به حداکثر رساندن بازدهی نیتروژن بسیار مطلوب است. کود مرغی نیز غنی از مواد و عناصر غذایی میباشد. عناصر موجود در این کود چه به شکل جامد و چه مایع قابل استفاده برای گیاه میباشند. کلسیم، منیزیم، سدیم و عناصر دیگر موجود در فضولات مرغی موجب تقویت خاک و در نتیجه افزایش محصول خواهد شد. این کود همچنین باعث افزایش قابلیت نگهداری رطوبت و افزایش تهویه در خاک شده و از فرسایش خاک جلوگیری میکند. این کود همچنین فعالیت بیولوژیکی خاک را افزایش میدهد.
برای خرید کود مرغی و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat_shop/
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳